Home
Stilstaan bij Verlies
Onderwerp: Stilstaan bij Verlies
Verzenddatum: 2017-10-13 13:14:15
Mail nr #: 48
Inhoud:
Nieuwsbrief niet goed leesbaar of liever openen in webbrowser
banner_nieuwsbrief3


datum:13 oktober 2017

Hallo [FIRSTNAME],

Alles verandert, niets gaat verloren 

Deze uitspraak van Ovidius kwam ik tegen in de periode dat  mijn moeder op sterven lag.

Ik vind het een grootse uitspraak, elke keer als ik er bij stilsta komt er weer een nieuw aspect van zijn betekenis in me op.
Toen vond ik het troostrijk, het hielp me om te werkelijk te voelen en zeggen: ‘ga maar, het is goed’.
 

Afscheid nemen van iemand of van iets dat dierbaar was roept vaak diepe en heftige emoties op. Je moet soms noodgedwongen iets achterlaten waar je van houdt, en waar je niet om hebt gevraagd.

Je leven is vanaf dat moment ook niet meer hetzelfde. Alles moet zich herschikken en het vraagt van jou om daarin mee te bewegen. 

Ook voor een zelfgekozen afscheid geldt dit overigens. Dat heb ik ervaren toen ik in de zomer van 2007 besloot om afscheid te gaan nemen van het CICO, het centrum waar ik al achttien jaar met veel plezier lesgaf. Het afscheid had niet te maken met dat ik daar weg wilde, het werd me ingegeven door een aantal andere dingen die ik wilde gaan doen die ik niet kon combineren met het lesgeven. De veranderingen die dit besluit teweeg brachten in mijn leven en de impact ervan op mijn innerlijke wereld had ik van tevoren nooit kunnen overzien.

Gelukkig maar. Niet omdat ik dan andere keuzes zou hebben gemaakt, maar juist omdat het me  zo geholpen heeft om me niet af te keren van de ervaringen. Het heeft me geleerd om elk verlies bewust toe te laten en me veel laten zien en ervaren over de voorbijaande aard van alles. Hoe moeilijk dat ook kan zijn. Dit toelaten van verlies heeft de diepte en de waarde van mijn leven enorm verrijkt. Ook in diepe pijn is schoonheid aanwezig.  


Zaterdag  11 november begeleiden Hanneke Oey en ik in Amsterdam de dag 

Stilstaan bij verlies, bewegen naar nieuw perspectief. 

stilstaan bij verlies 2017Een dag voor ieder die een verlies heeft meegemaakt en hier aandacht aan wil geven.

Het verlies dat je meebrengt kan gaan om iemand die is overleden, maar ook verlies van gezondheid, een baan of een levensfase, het beëindigen van een vriendschap of relatie. Er zijn zovele vormen van verlies.
Het maakt ook niet uit of het gaat om een groot verlies of een klein verlies, een recent verlies of een verlies van al heel lang geleden. In elk verlies ontmoet je de vergankelijke aard van het leven.

De dag biedt een afwisseling van reflectie, delen en rituele momenten. In een liefdevolle en veilige setting wordt je uitgenodigd om stil te staan bij de ervaring die het verlies bij je oproept, om van daaruit (ook letterlijk) weer in beweging te komen. 


Praktisch:

Wanneer: Zaterdag 11 november

Tijden: van 11.00u - 16.30u

Locatie: Asterweg 20-G3 in Amsterdam

Kosten: € 80,-

meer informatie en aanmelden: klik hier


Mocht je in het oosten van het land wonen of de 11e niet kunnen, dan is het ook mogelijk dezelfde dag te doen in Borne op zaterdag 5 november.

klik hier voor meer informatie over deze locatie en om je aan te melden


Aandacht voor verlies - kleine groep

Aandacht voor VerliesEen hele dag in een grote groep is soms niet de passende plek om aandacht te geven aan de ervaring van je verlies.

Dinsdagavond 22 november start een kleine verliesgroep van maximaal 6 mensen. De intentie van deze groep is dezelfde als die van de dag: op een liefdevolle en veilige manier aandacht geven aan de ervaring van een verlies. De bijeenkomsten bieden een afwisseling van meditatie, rituele momentjes, het delen van ervaringen en het schrijven hierover. 

De intimiteit en continuïteit van de groep bieden een bedding om het verlies in al haar tonen en kleuren te onderzoeken en er op verschillende manieren uitdrukking aan te geven.

De groep is ook geschikt voor degenen die graag een vervolg zouden willen geven aan de dag.


Praktisch

Wanneer: op dinsdagavond

22 november, 6 en 20 december, 10 en 17 januari

Tijden: 19.30u - 22.00u

Locatie: Bouwstraat 45L - Utrecht

Kosten: € 125,-

Meer informatie en aanmelden: klik hier


Het gevoelsorkest

Tenslotte een tip voor alle readers en readers in opleiding.

Mijn collega en vriend Maarten Haalboom heeft een simpele en doeltreffende manier ontwikkelt om je gevoelens en emoties in beeld te brengen in hun onderlinge samenhang. Hij heeft dit het 'Het Gevoelsorkest' genoemd. 

Het gevoelsorkest is heel geschikt om te integreren in readings. Het heeft iets weg van een opstelling waarvan je de energie kunt lezen in relatie tot de readee.

Op zondag 5 november geeft hij een dag voor (aankomende) readers in Doorn.

In de flyer kun je hierover meer lezen en je aanmelden als je erbij wilt zijn. klik hier


Een mooi najaar wens ik je toe


Hartegroet,

Anna Drenth 

 

 

Jouw gegevens:


Praktijk Innerlijke Coach, Anna Drenth, telefoon: 0651 - 511 386, Bouwstraat 45 L, 3572 SP UTRECHT

ik ben bart


Hoofdmenu
home
coaching
reading & healing
reading
healing
leven met de Latifa
latifa inspiratiegroep
verlies en rouw
Stilstaan bij verlies
wie is Anna?
BLOG
Overig
contact
activiteiten kalender
tarieven
Archief Nieuwsbrief
social media

linkedin2   facebook