Home
over kloktijd en eeuwige tijd
Onderwerp: over kloktijd en eeuwige tijd
Verzenddatum: 2017-08-18 12:04:47
Mail nr #: 47
Inhoud:
uwsbrief niet goed leesbaar of liever openen in webbrowser
banner_nieuwsbrief3


datum: 18 augustus 2017

Hallo [FIRSTNAME],
flying        

Leef in het niets waar je vandaan kwam,
al heb je een aards adres.
(Rumi)Vlak voor ik op vakantie ging werkte ik lange to-do lijsten af om mijn werk af te ronden en op tijd in de auto te kunnen stappen om te vertrekken naar Zuid-Frankrijk.
Het werd nogal een race tegen de klok, want er lag echt nog heel veel te wachten. En tijdens het afwerken van al die lijstjes kwamen er ook weer nieuwe punten op die ik was vergeten en die zich er zonder mededogen tussen drongen. De tijd stond onder druk. Een bekend verschijnsel dat mijn humeur geen goed doet.

Toen uiteindelijk de auto was ingeladen en wij er zelf ook nog net bij konden, deden we de tomtom aan en daar gingen we.
De eerste dag, vertelde tomtom, zouden we om 17.43u bij onze eerste overnachtingsplaats arriveren. Het viel me op hoe goed ik de tijd bijhield; soms had ik een aantal minuten ingehaald (alsof ons autootje sneller dan de tijd reed), om vervolgens weer minuten te verliezen aan plasstoppen en wisselmomenten. Ook de tweede dag hield ik de tijd nauwgezet bij, alsof ik deelnam aan een wedstrijd die ik kon winnen of verliezen. Het gevoel van haast hebben gonsde nog steeds als een lastige vlieg om me heen.

Na twee en halve dag arriveerden we op de camping. Als eerste gingen de kleren uit en mijn horloge af. Mijn ervaring van tijd onderging vanaf dat moment (zoals dat in mijn vakanties altijd gaat) een ingrijpende verandering.
De gewone kloktijd verdween naar de achtergrond, en ook het besef van welke dag het is viel weg.
Ik werd langzaamaan als het ware opgenomen ín de tijd tot er alleen nog een langgerekt Nu bestond. Een leegte die zich vanzelf vulde en waarin ik bewogen werd. 

Het is bijzonder wat deze tijdloosheid doet met mijn beleving. Die wordt helder en direct, zowel in het gewaarzijn van de dingen buiten mij als innerlijk. De schoonheid om me heen begin ik te ervaren in plaats van er tegenaan te kijken, en ik voel heel duidelijk wat zich vanbinnen roert. En al doe ik urenlang helemaal niks, er is geen moment van verveling, het hele leven raakt gevuld, bezield. Er is samenhang, verbondenheid.

Dit is de tijdloze ruimte waarin het leven betekenis en waarde krijgt, onze zeer eigen betekenis.
Acties ontstaan van binnenuit in een samenspel met het leven zelf, met de dingen die zich aandienen. Er is geen moeilijk, er is geen makkelijk, er IS alleen maar.
Zou dit het niets zijn waar Rumi  het over heeft?


Voor mij zijn vakanties een heel goede manier om diepgaand doordrongen te worden van de Zijnsdimensie. En dat doordrongen worden bedoel ik heel letterlijk.
Het contact te herstellen waar ik die verbinding ben verloren en mezelf de mogelijkheid te geven opnieuw een balans te creëren met de kloktijd. De kloktijd is verbonden met ons aardse adres. Dat die twee in balans zijn is belangrijk.
Doorgaans heeft de kloktijd de neiging ons leven te dicteren: we leven van afspraak naar afspraak, we hebben to-do-lijsten, we moeten doelen halen binnen een van buiten opgelgde tijd. Daarmee verliezen we het contact met onze bezieling, met dat waar we van binnen toe bewogen worden. En dan begint het leven te knellen.
Het is van groot belang om ook de 'tijdloze tijd' ruimte te geven in ons leven. Om stil te blijven staan bij de dingen die ons vervullen, te voelen wat zich van binnen roert en hier gehoor aan te geven. Anders komen we er vroeg of laat achter dat we niet geleefd hebben maar geleefd zijn.

Mijn bezieling brengt me ertoe me ook in mijn werk toe te wijden aan het scheppen van een gezonde balans. Een gepassioneerd pleidooi om te Leven in plaats van geleefd te worden. 

programma voor het najaar:

Leven met de Latifa:

De Latifa
latifaDe Latifa is een eeuwenoude meditatie en bewustzijnsweg. Deze weg bestaat uit zeven zijnskwaliteiten die je onder de eindeloze stroom van de dagelijkse gebeurtenissen kunt leggen. Zij brengt je in contact met wat jou ten diepste beweegt, en helpt je te herinneren aan wat er echt toe doet. In dit her-inneren geef je betekenis en waarde aan jezelf en je leven.

Latifa inspiratiegroep
zeven woensdagavonden, om de week in Bennekom
start: 20 september
meer informatie en aanmelden klik hier

Tijdens zeven bijeenkomsten zullen we de weg van de Latifa volgen. We beoefenen de meditatie gevolgd door een korte inleiding. Daarna kijken we naar ons leven door de heldere en subtiele ogen van de kwaliteit die centraal staat tijdens de bijeenkomst.

Van Binnenuit Bewogen
acht zaterdagen, maandelijks in Utrecht
start: 30 september
meer informatie en aanmelden klik hier

Een inspirerend en verdiepend traject dat is opgebouwd rond de thema's van de Latifa. De reis begint bij inspiratie die zich vertaalt in een persoonlijk leermotief. Gaandeweg zet je koers naar realisatie - de eigen wijze waarop jij dit leerthema handen en voeten kunt geven in je leven. Het brengt je in contact met jouw persoonlijke bijdrage aan het grote geheel. 

The yoga of Sound
A Celebration with Russill Paul
Het afgelopen jaar heb ik deel uitgemaakt van de projectgroep die de komst van Russill Paul naar Nederland organiseert.
Russill is spiritueel leraar en musicus, die zich heeft verdiept in de kennis van mantra en klank.
A.s. donderdag (24 augustus) geeft Russill 's middags een interactieve lezing (in het engels) over 'The yoga of sound'. 's Avonds geeft hij samen met 10 muzikanten een concert, waarin je de klanken van de mantra's kunt ondergaan.
De dag vindt plaats in Theater Amsterdam. Zowel voor de lezing als voor het concert kun je nog kaartjes krijgen. Dus als je geïnteresseerd bent in mantra en de werking van klank, in zingen of meditatie, en je hebt de mogelijkheid om te komen, bestel dan gauw nog tickets!
Klik hier voor uitgebreide informatie en het bestellen van tickets

Stilstaan bij Verlies

Stilstaan bij verlies, bewegen naar nieuw perspectief
zaterdag 4 november in Borne
zaterdag 11 november in Amsterdam
meer informatie en aanmelden klik hier 

herfstStilstaan bij Verlies is een dag waarin je aandacht kunt geven aan een verlies dat je hebt meegemaakt. De dag biedt ruimte aan elke vorm van verlies, en het maakt niet uit hoe 'vers of oud' het verlies is. 
De dag biedt een afwisseling van reflectie, delen en rituele momenten. Je staat stil bij je eigen ervaring en komt van daaruit ook letterlijk weer in beweging.
De begeleiding biedt een veilige en liefdevolle benadering waarin je steeds wordt uitgenodigd je eigen onderzoek en ervaring te blijven volgen.

Voel je vrij deze nieuwsbrief door te sturen aan mensen die mogelijk zijn geïnteresseerd in de inhoud van mijn nieuwsbrief.


Een liefdevolle groet,

Anna Drenth

P.S. Het is natuurlijk niet zo goed te zien, maar de persoon die aan de parachute hangt dat ben ik.


 

 

Jouw gegevens:

 


Praktijk Innerlijke Coach, Anna Drenth, telefoon: 0651 - 511 386, Bouwstraat 45 L, 3572 SP UTRECHT

ik ben bart


Hoofdmenu
home
coaching
reading & healing
reading
healing
leven met de Latifa
latifa inspiratiegroep
verlies en rouw
Stilstaan bij verlies
wie is Anna?
BLOG
Overig
contact
activiteiten kalender
tarieven
Archief Nieuwsbrief
social media

linkedin2   facebook