Home
ik ben er
Onderwerp: ik ben er
Verzenddatum: 2016-12-29 14:07:31
Mail nr #: 43
Inhoud:
Nieuwsbrief niet goed leesbaar of liever openen in webbrowser
banner_nieuwsbrief3
 

datum: 29 december 2016

Hallo [FIRSTNAME],
winter 2016
Afgelopen week las ik in de Trouw een kort en krachtig Kerstgedicht van Huub Oosterhuis*. Het gedicht begint met de machteloosheid om de verschrikking in de wereld, met name in Aleppo.
Het gaat over in de oproep om te zeggen ‘Hier ben ik’. Niet te wachten tot een ander het zegt, maar op te staan en te zeggen ‘hier ben ik’, en dan ‘te doen wat moet gedaan’.
Ik voel mij aangesproken en aangestoken. Op een urgente en tegelijkertijd lichte manier.
Ik ben me bewust van het gevaar dat de oproep 'te doen wat gedaan moet' beladen en zwaar kan zijn.
Maar zo klinkt het voor mij niet.

Wat gedaan moet worden is voor ons allemaal anders. We hebben allemaal eigen antwoorden op de situaties in het leven waarmee we worden geconfronteerd. Eigen antwoorden komen van binnenuit, zijn niet normatief of veroordelend: 
Een vriendelijke uitreiking, het zingen van een lied, een vluchteling (of twee) uitnodigen om oud en nieuw met jou te komen vieren, koken voor de buren, aanvaarden dat je iets niet kunt wat je zo graag zou willen kunnen, een keer iets op een andere manier aanpakken dan de bekende weg, een kaartje schrijven aan een oude bekende, ...
Het vraagt om een liefdevolle vastberadenheid om te luisteren en dat wat zich van binnen roert in je bewustzijn toe te laten. En dan gehoor te geven aan die beroering.
We hoeven echt geen heldendaden te verrichten of geschiedenis te schrijven om te zeggen ‘hier ben ik, en ik doe wat moet worden gedaan’.
Wat gedaan moet worden heeft jouw maat en bevindt zich binnen jouw mogelijkheden.
Zoals voor mij op dit moment het geven van de aandacht en tijd om dit stukje te schrijven.
 
We bevinden ons te midden van de Heilige Nachten. Tijdens deze periode (die duurt van kerstnacht tot Driekoningen) wordt gezegd dat we in dieper contact zijn met de Bron die met je spreekt in (heldere) dromen, in inspiratie, in een diep weten, in bezieling. Een goeie periode dus om het contact met ‘hier ben ik’ te verdiepen en van daaruit in beweging te komen.
 
In januari start er weer een Latifa inspiratiegroep in Den Haag. Ook dit is een plek waarin je in dieper contact kunt treden met jezelf en jouw inspiratie.
De Latifa is een prachtige meditatie die je helpt om niet verdwaald te raken in gevoelens van frustratie, machteloosheid, angst, verdoofdheid, of elk ander gevoel met een verlammende werking, en steeds weer terug te keren naar het hier ben ik.
 
Wees welkom!

*klik hier voor het gedicht van Huub Oosterhuis

Latifa inspiratiegroep 
Een weg van bewustzijn en zingeving
Zeven maandelijkse bijeenkomsten op zaterdagochtend
in Den Haag
 
latifaDe Latifa is een eeuwenoude meditatieve oefening die een weg van zingeving en bewustzijn aanreikt. In de Latifa kun je contact maken met wat jou ten diepste beweegt. Het helpt je te herinneren aan wat er werkelijk toe doet. En in dit her-inneren krijgt je leven zijn betekenis.
Tijdens de bijeenkomsten gaan we dieper in op de verschillende kwaliteiten van deze weg en gebruiken deze als inspiratiebron in het dagelijks leven. 
 
Wanneer: zaterdagochtenden
14 januari, 4 februari, 4 maart, 25 maart, 22 april, 20 mei, 10 juni en 1 juli. 
Tijden: 10.30u - 13.00u
Waar: Wassenaarseweg 24 in Den Haag
Kosten: € 270,-
Klik hier voor meer informatie en aanmelden

Ik wens je een bezield 2017 toe

inspired-simplicity


Jouw gegevens:
 


Praktijk Innerlijke Coach, Anna Drenth, telefoon: 0651 - 511 386, Bouwstraat 45 L, 3572 SP UTRECHT

ik ben bart


Hoofdmenu
home
coaching
reading & healing
reading
healing
leven met de Latifa
latifa inspiratiegroep
verlies en rouw
Stilstaan bij verlies
wie is Anna?
BLOG
Overig
contact
activiteiten kalender
tarieven
Archief Nieuwsbrief
social media

linkedin2   facebook