Home
wat vertrouwen geeft
Onderwerp: wat vertrouwen geeft
Verzenddatum: 2016-08-28 12:48:49
Mail nr #: 39
Inhoud:
Nieuwsbrief niet goed leesbaar of liever openen in webbrowser
banner_nieuwsbrief3


datum: 28-8-2016

Hallo [FIRSTNAME],

Van de week ontmoette ik een cliĆ«nt die door een moeilijke en angstige periode in haar leven heen beweegt. We kregen het erover wat haar kan helpen om het vertrouwen in haar innerlijke  kracht te versterken. De kracht die het vermogen heeft deze en elke (niet gewenste) situatie in de ogen te zien en aan te nemen.
We kunnen, hoe graag we dat soms ook willen, de werkelijkheid niet ongedaan maken. En we kunnen, hoezeer we ook ons best doen, niet alles oplossen of wegwerken.
Maar wat helpt ons die kracht van binnen te voeden die we wel allemaal hebben? 
Zij kwam met een droom waarin Nieuwe-gein een rol speelde, en ze erkende hoe belangrijk het is dat ze humor en relativering toelaat. 'Humor zet alles in een ander perspectief', zei ze. En ze besloot ter plekke om de filmpjes uit de humor top 100 van de Volkskrant * daarvoor te gebruiken.

holterberg

Deze zomer heb ik me een aantal dagen teruggetrokken in Herberg de Dieken op de Holterberg ** om te schrijven over een tijd uit mijn eigen leven. Een periode die een grote impact had op mijn beleving van geborgenheid en veiligheid, en de vanzelfsprekendheid dat alles in het leven goed was.
Bertie Hendriks spreekt in zijn Dagboek voor de Ziel ** over de onvermijdelijke val uit het paradijs die we als kind allemaal meemaken. 'In onze kindertijd verliezen we onze natuurlijke onbevangenheid en ons blind vertrouwen', zegt hij. Het paradijs omschrijft hij als de ervaring van eenheid en zorgeloosheid waarmee we als baby worden geboren. 
Dat is precies wat er met mij gebeurde in die periode, en het heeft een groef van negatieve aannames over mezelf en het leven achtergelaten, die op allerlei momenten de kop op kunnen steken.
Schrijven is voor mij een medium om helderheid en verzachting te
brengen. 
Ik heb het zesjarig meisje en de volwassene beiden aan het woord gelaten over die periode.
Het schrijven heeft me rust gegegeven en hernieuwd vertrouwen. Vertrouwen dat niet gebaseerd is op de aanname van het kind dat alles goed is en zal blijven, maar op de innerlijke kracht die liefdevol de pijnlijkheid van het leven aanvaard en die een eigen en uniek antwoord heeft op alles. Vertrouwen in het aanwezig zijnde helend vermogen.
'Balsem voor de Ziel' noem ik dit vermogen om het goede en helende en aan te spreken en te ervaren. Ook jij, lieve lezer, hebt balsems; persoonlijke pareltjes die je weer terugbrengen in de goedheid die er altijd is.  

De balsems uit dit stukje:

* Voor degenen die ook wat humor kunnen gebruiken(en wie kan dat niet?), heeft de Volkskrant juist op dit moment een canon top 100 van de Nederlandse humor samen gesteld: http://www.volkskrant.nl/alle-nieuws-over-canon-van-de-nederlandse-humor/

** Herberg de Dieken - Een echte aanrader voor als je behoefte hebt aan rust, natuur en ruimte. En tegelijkertijd kun je als je dit wilt meegaan in het dagritme (er wordt drie keer per dag gemediteerd) en helpen met klusjes op het terrein of in de keuken, en mee-eten met de heerlijke pot. 
http://dedieken.nl/ 

*** Dagboek van de Ziel van Bertie Hendriks is een intieme ontdekkingsreis door de zeven fasen van ons leven. Vol archetypische verhalen, persoonlijke vertellingen en praktische handvatten. En heel mooi vormgegeven.
(ISBN 978-90-821242-0-0)

Balsems voor het komende najaar:

nautilus 3Van Binnenuit Bewogen
acht zaterdagen in Utrecht
maandelijks vanaf 17 september
klik hier voor meer informatie en aanmelden

Een inspirerende en verdiepende cursus die de weg van de Latifa volgt.
Je kunt de cursus zien als een liefdevolle en inspirerende ontdekkingsreis naar innerlijke wijsheid. De reis begint bij inspiratie die wordt vertaald in een persoonlijk leermotief. Gaandeweg zet je koers naar realisatie: de eigen wijze waarop jij dit leerpunt in je leven vorm kunt geven. 

latifaLatifa inspiratiegroep:
zeven zondagochtenden in Utrecht
maandelijks vanaf 18 september
klik hier voor meer informatie en aanmelden 


Elke keer beoefenen we de meditatie zelf waarna we naar ons leven kijken door de zachte en heldere ogen van de kwaliteit die centraal staat die ochtend (en maand). 

labyrintIndividuele Leerweg
acht sessies van anderhalf uur
klik hier voor meer informatie en aanmelden


Soms is een groep niet de passende plek om je eigen proces ruimte te geven. 
De leerweg ondersteunt je in het (her)vinden van inspiratie in je leven en het bewust worden en benutten van jouw mogelijkheden om deze tot uitdrukking te brengen. Verlangen en kracht vormen een samenspel: waar gaat je hart naar uit en wat heb jij in huis om daar te komen?
Ook gaan we diepgaand in op de valkuilen en tegenkrachten die je tegenkomt. Je krijgt handvatten aangereikt om je daardoor niet teveel te laten bepalen.

Dit najaar ben ik twee keer te gast in Centrum Omzin in Borne:

isadora-duncan5Vrouw Zijn
twee weekenden in Borne
vrijdagavond 30 september, 1 en 2 oktober
vrijdagavond 25 november, 26 en 27 november 
klik hier voor meer informatie en aanmelden

Twee weekenden voor en met vrouwen waarin we de enorme bron van onze (scheppende) energie onderzoeken en uit kunnen drukken.
Wat betekent het voor jou om vrouw te zijn en welke verbinding heb je met jezelf, je lichaam, je eigenheid en met andere vrouwen? 
Het vieren van ons vrouwzijn loopt als een rode draad door de weekenden heen.
Tijdens het eerste weekend staat jouw persoonlijke verhaal centraal, terwijl we in het tweede weekend dieper ingaan op de meer universele aspecten van de vrouwelijke energie en hoe dit gestalte krijgt in ons leven als vrouw.
Je bent van harte uitgenodigd!

herfstStilstaan bij Verlies, bewegend voorbij de Horizon
zaterdag 5 november in Borne
klik hier voor meer informatie en aanmelden


Deze dag is bedoeld voor ieder die een verlies heeft meegemaakt en hieraan aandacht wil geven. Het kan gaan om elke vorm van verlies zoals bijvoorbeeld een dierbaar iemand, werk, gezondheid, een levensfase, scheiding, ...
Verlieservaringen zijn momenten van overgang waarin je oog in oog komt te staan met de vergankelijkheid.
De dag biedt een afwisseling van reflectie, delen, rituele momenten en beweging en leidt vanuit het stilstaan bij wat je ervaart naar uitzicht op nieuw perspectief.
De kracht van de dag ligt in de aandacht voor jezelf en in het samenzijn met anderen die door eenzelfde ervaring heengaan.

Praktijkruimte te huur
klik hier voor meer informatie 

Er is weer plek om de mooie ruimte aan de Bouwstraat te huren voor coaching, therapeutische sessies, massage of counseling. Je kunt de ruimte huren voor tenminste een (vast) dagdeel in de week.
De praktijk is gelegen in een groene oase midden in de stad. Een heerlijke en lichte plek van alle gemakken voorzien.


Een mooi najaar toegewenst,

Anna Drenth

 

 

 

Jouw gegevens:


Praktijk Innerlijke Coach, Anna Drenth, telefoon: 0651 - 511 386, Bouwstraat 45 L, 3572 SP UTRECHT

ik ben bart


Hoofdmenu
home
coaching
reading & healing
reading
healing
leven met de Latifa
latifa inspiratiegroep
verlies en rouw
Stilstaan bij verlies
wie is Anna?
BLOG
Overig
contact
activiteiten kalender
tarieven
Archief Nieuwsbrief
social media

linkedin2   facebook