Home
alles heeft zijn eigen tijd
Onderwerp: alles heeft zijn eigen tijd
Verzenddatum: 2016-07-11 17:59:49
Mail nr #: 38
Inhoud:
Nieuwsbrief niet goed leesbaar of liever openen in webbrowser
banner_nieuwsbrief3


datum: 11 juli 2016

Hallo [FIRSTNAME],

zitje

Men moet de dingen
hun eigen, stille, onverstoorbare werking toestaan
die diep van binnen komt
die zich door niets gedwongen voelt
of versneld kan worden.

Alles is dragen – en dan – baren
rijpen als de boom die zijn sappen niet haast
en gerust de stormen van de lente trotseert
zonder angst dat er daarna geen zomer zou komen
die komt toch.

R.M. Rilke

Ik houd van dit gedicht.
Het herinnert me eraan dat alles zijn eigen natuur volgt, zijn eigen tempo heeft en zijn eigen tijd vraagt. Dat er een tijd waarin iets van binnen zich roert en het belangrijk is dit de ruimte te geven, voordat het zijn uiterlijke vorm gaat krijgen. Ik noem dit suddertijd.
Op dit moment werk ik met things-to-do lijstjes. Er is ontzettend veel dat om afronding, hoofd erbij en niet vergeten vraagt. En ik heb tegelijkertijd behoefte aan bezinken, mijn hoofd is een zeef en regelmatig betrap ik mijzelf erop dat ik er helemaal niet zo bij ben. Zometeen meer hierover.
Ik weet dat creatieve processen zich niet houden aan het principe van lijstjes afwerken, en toch staan er op mijn lijstjes een aantal dingen (zoals het schrijven van deze nieuwsbrief) die erom vragen hen ‘hun eigen stille werking toe te staan.’ Het proces valt niet af te dwingen en toch zet ik mijzelf af en toe onder druk; ik wil direct baren. De nieuwsbrief staat al drie weken op de rol, het moet gewoon eerst sudderen.
Het gedicht heb ik er de afgelopen weken weer bijgehaald. Het geeft me het vertrouwen en de rust in de momenten dat de veelheid der dingen me tot het afwerken van die lijstjes drijft. En het geeft me de zekerheid dat bij alles Het Moment toch echt komt.
En ja, vandaag werd zij geboren - de nieuwsbrief.  

Watertijd
In mijn leerperiode aan de Pulsaracademie hanteerden wij de zogeheten ‘watertijd’. Dit is een periode waarin je geen input meer toelaat in leer- en creatieve processen, maar de tijd neemt om te laten bezinken, kaf van koren te scheiden, dingen eigen te laten worden.
Water heeft de eigenschap dat het elke leemte vult, en dat is wat de watertijd brengt. Het is een proces van integratie van wat je hebt opgedaan aan kennis en wijsheid en het brengt je geest tot rust.
Je zou kunnen zeggen dat de vakantieperiode ook een watertijd is. We laten al onze bezigheden even voor wat ze zijn en zoeken ontspanning, ontlading, rust en ruimte. Een prima tijd om te laten bezinken wat waarde heeft en te laten gaan wat we niet langer bij ons hoeven te dragen. Ook zadelen we onszelf niet op met nieuwe opdrachten, doelen of dingen die veel energie vragen.
Hierdoor landen we meer en meer in onze werkelijk belichaamde wijsheid, en scheppen we ruimte voor nieuwe vragen en verlangens die de drijfveer vormen voor onze volgende stap.

Ik wens je een heel ontspannen zomerperiode toe, in alles wat je gaat doen. En voor het najaar staan er weer een aantal activiteiten op stapel die je een mooie ondersteuning aanreiken in de leer- en creatieve processen die zich willen ontvouwen in jou.

Wat er dit najaar staat te gebeuren:

Al jaren werk ik met de Latifameditatie. De meditatie bestaat uit zeven zijnskwaliteiten die tezamen een levensweg vormen. Deze kwaliteiten zijn: aanvaarden, verlangen, hoop, vertrouwen, overgave, liefde en vrije wil. De weg is een steun in het proces van die 'eigen, stille onverstoorbare werking toestaan', en geeft je een diepgaand ankerpunt in de maalstroom van het leven. Het houdt je bij wat er werkelijk toe doet voor jou.

latifaLatifa inspiratiegroep:
zeven zondagochtenden
maandelijks vanaf 18 september
klik hier voor meer informatie en aanmelden 

Elke keer beoefenen we de meditatie zelf waarna we naar ons leven kijken door de zachte en heldere ogen van de kwaliteit die centraal staat die ochtend (en maand). 


nautilus 3Van Binnenuit Bewogen
acht zaterdagen
maandelijks vanaf 17 september
klik hier voor meer informatie en aanmelden


Een inspirerende en verdiepende training die eveneens de weg van de Latifa volgt.
Je kunt de training zien als een liefdevolle en spirituele ontdekkingsreis naar innerlijke wijsheid. De reis begint bij inspiratie die wordt vertaald in een persoonlijk leermotief. Gaandeweg zet je koers naar realisatie: de eigen wijze waarop jij dit leerpunt in je leven vorm kunt geven.

labyrintIndividuele Leerweg
acht sessies van anderhalf uur
klik hier voor meer informatie en aanmelden

Soms is een groep niet de passende plek om je eigen proces ruimte te geven.
De leerweg ondersteunt je in het (her)vinden van inspiratie in je leven en het bewust worden en benutten van jouw mogelijkheden om deze tot uitdrukking te brengen. Verlangen en kracht vormen een samenspel: waar gaat je hart naar uit en wat heb jij in huis om daar te komen?
Ook gaan we diepgaand in op de valkuilen en tegenkrachten die je tegenkomt. Je krijgt handvatten aangereikt om je daardoor niet teveel te laten bepalen.

Dit najaar ben ik weer te gast bij centrum Omzin in Borne

isadora-duncan5Vrouw Zijn
twee weekenden
vrijdagavond 30 september, 1 en 2 oktober
vrijdagavond 25 november, 26 en 27 november 
klik hier voor meer informatie en aanmelden

Twee weekenden voor en met vrouwen waarin we de enorme bron van onze (scheppende) energie onderzoeken en uit kunnen drukken.
Wat betekent het voor jou om vrouw te zijn en welke verbinding heb je met jezelf, je lichaam, je eigenheid en met andere vrouwen?
Het vieren van ons vrouwzijn loopt als een rode draad door de weekenden heen.
Tijdens het eerste weekend staat jouw persoonlijke verhaal centraal, terwijl we in het tweede weekend dieper ingaan op de meer universele aspecten van de vrouwelijke energie en hoe dit gestalte krijgt in ons leven als vrouw.
Je bent van harte uitgenodigd, mooie vrouw! 

herfstStilstaan bij Verlies, bewegend voorbij de Horizon
zaterdag 5 november
klik hier voor meer informatie en aanmelden

Deze dag is bedoeld voor ieder die een verlies heeft meegemaakt en hieraan aandacht wil geven. Het kan gaan om elke vorm van verlies zoals bijvoorbeeld een dierbaar iemand, werk, gezondheid, een levensfase, scheiding, ...
Verlieservaringen zijn momenten van overgang waarin je oog in oog komt te staan met de vergankelijkheid.
De dag biedt een afwisseling van reflectie, delen, rituele momenten en beweging en leidt vanuit het stilstaan bij wat je ervaart naar uitzicht op nieuw perspectief.
De kracht van de dag ligt in de aandacht voor jezelf en in het samenzijn met anderen die door eenzelfde ervaring heengaan.

Praktijkruimte te huur
klik hier voor meer informatie 

Er is weer plek om de mooie ruimte aan de Bouwstraat te huren voor coaching, therapeutische sessies, massage of counseling. Je kunt de ruimte huren voor tenminste een (vast) dagdeel in de week.
De praktijk is gelegen in een groene oase midden in de stad. Een heerlijke en lichte plek van alle gemakken voorzien.

Een hartegroet,

Anna Drenth


 

 

 

 


 

- keurcode "#970C09" = donker rood

en lle tekst is rood :-)

 

 

Jouw gegevens:


Praktijk Innerlijke Coach, Anna Drenth, telefoon: 0651 - 511 386, Bouwstraat 45 L, 3572 SP UTRECHT

ik ben bart


Hoofdmenu
home
coaching
reading & healing
reading
healing
leven met de Latifa
latifa inspiratiegroep
verlies en rouw
Stilstaan bij verlies
wie is Anna?
BLOG
Overig
contact
activiteiten kalender
tarieven
Archief Nieuwsbrief
social media

linkedin2   facebook