Home
alles verandert, niets gaat verloren
Onderwerp: alles verandert, niets gaat verloren
Verzenddatum: 2015-11-09 19:54:22
Mail nr #: 35
Inhoud:
Nieuwsbrief niet goed leesbaar of liever openen in webbrowser
banner_nieuwsbrief3
 


datum: 9-11-2015

Hallo [FIRSTNAME],

Alles verandert, niets gaat verloren

Heel soms zijn er van die zinnetjes die je zomaar ergens tegenkomt en die bij je blijven omdat ze je raken. Bovenstaande zin is er zo een voor mij. Ik weet niet meer waar ik hem vandaan heb, wel dat het was in de periode dat mijn moeder op sterven lag.
Het besef dat niets blijft zoals het is, en dat er altijd nieuwe vormen geboren worden uit dat wat ophield te bestaan is troostrijk en brengt ontspanning in mijn pogingen grip te houden op mijn leven.  

herfst

Vorige week liep ik in het bos en werd ik ook herinnerd aan de vergankelijkheid. Het was een heel mooie dag, en het hele bos werd intens gekleurd in het zonlicht.
Zonder haast dwarrelden er blaadjes naar beneden. Het was echt betoverend mooi en ik voelde me opgenomen in de diepte van de kleuren en tegelijkertijd in het vallen van de stervende blaadjes.

Twee dagen later bevond ik me in de Nieuwe Kerk in Borne waar ik samen met Hanneke Oey de dag ‘Stilstaan bij VERLIES, bewegend voorbij de horizon’ begeleidde. Deze dag was georganiseerd in samenwerking met onze vrienden van centrum Omzin.
De betovering die ik in het bos had ervaren vond ik ook hier in de kerk terug.
Er was een groot altaar waar de deelnemers een foto of voorwerp hadden neergezet dat hun verlies symboliseerde, en daarbij een kaarsje aangestoken.
Op het altaar was het verlies hartverscheurend aanwezig, en tegelijkertijd was het een enorm liefdevolle en mooie plek.
Een fotootje van de echo van een kindje, dat later in de baarmoeder is overleden. Een afsprakenkaart van het ziekenhuis neergelegd door een vrouw met kanker. Twee trouwringen samen in een doosje. Een foto van kinderen in een klaslokaal, een van hen omgekomen bij het ongeluk met de monstertruck in Haaksbergen, elke foto en elk voorwerp bevatte een verhaal van verlies.

IMG-20151104-WA0003Dat pijn en schoonheid hand in hand kunnen gaan werd ook in de dag zelf heel voelbaar. We bewogen letterlijk door de pijn en emoties, we vulden kale takken van de levensboom met gekleurde blaadjes waarop geschreven stond welke innerlijke kracht ieder gaande houdt als het leven moeilijk is. We zongen, we deelden de lunch met elkaar. Er was rauwheid en er was ontroerende zachtheid.
Ieder in zijn of haar eigen verhaal, en allen verbonden in de ervaring dat we het leven op cruciale momenten niet in eigen hand hebben. 
Ook een verslaggeefster van dagblad de Tubantia kwam langs. 
klik hier voor het artikel dat zij schreef.
De dag zal zeker een vervolg krijgen op andere plekken in den lande.

De inhoud van de dag werd mede geïnspireerd door het 'Ritme van de Rouw'. Dit mooie rouwritueel dat vijf achtereenvolgende jaren plaatsvond in de Geertekerk in Utrecht is dit jaar opgehouden te bestaan.
afbeelding-handen RvdREen groot loslaten, vooral de vruchtbare samenwerking met uitvaartonderneming 
Alting & partners (nu de Zwaan uitvaarten en Alting uitvaarten) en de enorme groep vrijwillige medewerkers die erbij betrokken was. Met grote inzet en vereende krachten kregen we het elk jaar weer voor elkaar om er iets heel moois van te maken. 

Ik voel me dankbaar voor alle momenten die we hebben ervaren samen.
En tegelijkertijd betekent dit loslaten dat er een ruimte is ontstaan waarin nieuwe ideeën en vormen geboren (kunnen) worden. We zijn ook aan het onderzoeken of en hoe we het Ritme van de Rouw in een aangepaste vorm kunnen laten verdergaan.

Activiteiten:
De winterperiode staat voor de deur, een mooie tijd om de energie en aandacht weer wat meer naar binnen te keren.

De activiteiten van Innerlijke Coach zijn daar wellicht behulpzaam bij.

13 Heilige Nachten 2016
start: zaterdag 19 december, maandelijks op donderdagavond in Utrecht

Voor de derde keer bieden Margje Beekenkamp en ik deze mooie jaargroep aan.
maangodin2 - kopieDe periode tussen 24 december en 6 januari staat bekend als de 13 Heilige Nachten.
Van oudsher wordt gezegd dat je in deze tijd boodschappen krijgt in je dromen en/of in momenten van inkeer als voorbode op het jaar dat komen gaat.
We komen rond de wisseling van elke maand bijeen en verbinden ons met de energie en wijsheid die we tijdens de Heilige Nachten hebben ontvangen. De groep vormt een platform waarin we onszelf en de ander ontmoeten en ondersteunen in het helder houden van onze richting.
klik hier voor meer informatie  en om je aan te melden

De Latifa: een bewustzijnsweg
7 maandelijkse bijeenkomsten in Den Haag
start: zaterdagochtend 23 januari;
Introductiebijeenkomst: zondagochtend 20 december

Met veel plezier kondig ik deze groep weer aan. De ochtenden inspireren mij evenzeer als de deelnemers.
derwishenDe Latifa is een eeuwenoude meditatieve oefening die een weg van bewustzijn aanreikt. In de meditatie kun je contact maken met wat jou ten diepste beweegt. Het helpt je te herinneren aan wat er werkelijk toe doet. En hierin krijgt je leven zijn waarde.
klik hier voor meer informatie en om je aan te melden 


Readingsessie
We kunnen een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt

inwijdingDe wintermaanden nodigen zeker ook uit tot een individuele readingsessie.
Misschien speelt er een thema of een bepaalde vraag in je leven en je weet niet hoe daarin verder, je hebt alle kanten ervan onderzocht of uitgeprobeerd en toch ...
Een reading brengt inzichten en nieuw perspectief en geeft vaak net het zetje om in positief vertrouwen een wat andere koers te varen. 
klik hier voor meer informatie / klik hier om een afspraak te maken

Tarieven
In januari gaan de tarieven wat omhoog.

Klik hier voor de nieuwe tarieven.


Een warme groet,

Anna Drenth

 

Jouw gegevens:

 


Praktijk Innerlijke Coach, Anna Drenth, telefoon: 0651 - 511 386, Bouwstraat 45 L, 3572 SP UTRECHT

ik ben bart


Hoofdmenu
home
coaching
reading & healing
reading
healing
leven met de Latifa
latifa inspiratiegroep
verlies en rouw
Stilstaan bij verlies
wie is Anna?
BLOG
Overig
contact
activiteiten kalender
tarieven
Archief Nieuwsbrief
social media

linkedin2   facebook