Home
Hier ben ik
Onderwerp: Hier ben ik
Verzenddatum: 2015-08-14 15:38:16
Mail nr #: 34
Inhoud:
Nieuwsbrief niet goed leesbaar of liever openen in webbrowser
banner_nieuwsbrief3


datum:14 augustus 2015 

Hallo [FIRSTNAME],

oceaan

 ‘hier ben ik, Essentie, dit leven, het leven zelf …’

Dit is de openingsregel van een gebed dat mij zeer dierbaar is. Elk woord in dit gebed is een wereld in zichzelf. Vaak blijft mijn aandacht bij een zin of woord hangen en dan mediteer ik daar een tijdje op. Het brengt me altijd iets nieuws.

Maar ik wil het nu niet hebben over de kracht van een gebed of meditatie. Het gaat eigenlijk over de regel zelf. Het is, zeg maar, de uitkomst van een meditatie.

Hier ben ik 
Ik zet mezelf in de schijnwerpers van mijn eigen bewustzijn, maak me kenbaar. 
Dat vind ik al een hele kunst want er zijn best veel zaken die ik liever niet in de schijnwerpers heb staan.
Al die kwaliteiten waar ik het hartgrondig mee eens ben, ja die zie ik graag, die wil ik voeden, die wil ik in de wereld brengen, die zijn belangrijk, daar kan ik mee thuis komen. 

Maar de zorgelijkheid die ik ook in mezelf ervaar, de onzekerheid, de scherpte, de mijn-naam-is-haas, de angst en moedeloosheid, … daar zeg ik liever geen IK tegen. 
Heb ik de moed om dat wat zich aandient te zien en de realiteit ervan te erkennen?

Essentie
Ja, ik ben essentie zegt mijn hoofd. Maar ik voel het niet, zegt mijn buik. Mijn hart houdt zich stil.
Essentie is niet te beschrijven, het is een directe ervaring. En dat gebeurt als je je uit de wereld van dit-en-dat hebt begeven. 
Essentie is de manifestatie van heelheid, van wat ongedeeld is. 
Soms ervaar ik Essentie als ik samen met mijn lief en onze vrienden in Frankrijk groente aan het snijden ben voor de gezamenlijke maaltijd, en ons gesprek intiem en openhartig is. Ik ervaar het in een moment van inspiratie, als ik de waarheid van iets (pijnlijks) toelaat, als ik een bloem zie en de schoonheid en het wonder ervan tot me doordringen, als vreugde mij plotseling beetgrijpt. Er is even geen enkele gedachte of emotie die deze ervaringen doorkruist. Ik val samen …

Dit leven
Soms is mijn leven een eindeloze ruimte waarin ik dansend en vol blijdschap in beweeg. Soms is mijn leven een gevangenis en zoek ik naar manieren eraan te ontsnappen. 
Ik ben, net als ieder ander, behept met een unieke bagage en daarmee leef ik dit wonderbaarlijke leven. Mijn bagage bevat mijn licht en mijn donker en zorgt voor een persoonlijk antwoord op alles dat het leven mij aanreikt. Tegelijkertijd roept mijn antwoord ook weer bepaalde levenssituaties op. En zo krijgt dit leven vorm, heel persoonlijk en onontkoombaar. 
Mijn persoonlijke antwoord doet er toe, want daarmee geef ik er mijn eigen betekenis aan – zowel als ik blij en bezield ben, als wanneer ik in de afweer ga en er niet wil zijn. 
Ik voel mij er al van jongs af aan toe bewogen om mijn eigen richting te gaan. Tegenwoordig, steeds meer om tegelijk zachtmoedig te zijn naar al het 'falen' daarin dat ik door mijn gekleurde ogen zie en zag. 

Het leven zelf
Het leven is een volstrekt neutraal gegeven, het is gewoon wat het is. 
Ik besef dat mijn aanwezigheid, mijn doen en laten een impact heeft op het gehele leven als zodanig, er kleur aan geeft. Ik ben, al dan niet bewust, een medeschepper van het bestaan. Daar hoef je geen Gandhi of Mandela of Moeder Theresa voor te zijn. We zijn allen, in alles wat we doen van invloed op onze omgeving en daarmee op het geheel. We zijn nooit los van het geheel. Ik houd daarmee trouwens geen pleidooi voor ‘verander de wereld en begin bij jezelf’ want ik ben er niet zo zeker van of het er wel om gaat om de wereld of jezelf te veranderen.
Ik voel wel dat ik iets in deze wereld wil brengen. Iets dat er wat mij betreft toe doet en dat nergens anders dan van binnenuit komt. Met vallen en opstaan, worstelend en overwinnend, met frustratie en vol liefde. 
En ik nodig de ander graag uit dit ook te doen.

Het programma van dit najaar:

De Latifa
zeven inspirerende ontmoetingen

maandelijks op zondagochtend vanaf 13 september in Utrecht

derwishenDe Latifa is een eeuwenoude meditatieve oefening die een weg  van zingeving en bewustwording aanreikt.
In de Latifa kun je contact maken met wat jou tendiepste beweegt. het helpt je te herinneren aan wat er werkelijk toe doet. In dit her-inneren krijgt jouw leven zijn waarde.
Tijdens de bijeenkomsten gaan we dieper in op de verschillende kwaliteiten van deze weg.
klik hier voor meer informatie en aanmelding

TIP: in Happinez 7-2014 staat een uitgebreid artikel over de Latifa. 


Van Binnenuit Bewogen
acht zaterdagen maandelijks vanaf 10 oktober in Utrecht

Introductiebijeenkomst
zaterdag 5 september van 10.30u - 12.30u 

nautilus 3In een kleine groep wordt je liefdevol uitgenodigd om innerlijk en uiterlijk uit je comfortzone te treden en je grenzen te verleggen in een door jou gewenste richting. De rode draad wordt gevormd door een persoonlijk leerthema.
Ook deze leergang volgt de weg van de Latifa.
klik hier voor meer informatie en aanmelding

Stilstaan bij VERLIES bewegend voorbij de horizon
Een ritueel voor ieder die een verlies heeft meegemaakt en hier aandacht aan wil geven

Zaterdag 31 oktober in de Nieuwe Kerk in Borne (nabij Enschede) 

dode-roosSamen met Hanneke Oey begeleid ik een dag rond de ervaring van verlies in de meest brede zin van het woord. Het kan gaan om verlies van een dierbaar persoon, van baan of gezondheid, om een levensfase of een woonplek, een geliefd huisdier. 
Het ritueel dat we aanbieden is bedoeld om aandacht te geven aan je verlies, zodat er vanuit contact met wat je verloren hebt, van binnenuit beweging kan ontstaan. 

De organisatie van de dag is in handen van Omzin, Centrum voor training, intuítie en ontwikkeling in Borne. 

klik hier voor meer informatie
klik hier om je aan te melden 

Vooraankondigingen:

Ritme van de Rouw
een ritueel voor ieder die iemand heeft verloren aan de dood

Zondag 29 november in de Geertekerk in Utrecht

afbeelding-handen RvdRBen jij de afgelopen jaren iemand verloren aan de dood en wil je dit op een betekenisvolle manier gedenken?
Voor de zesde keer wordt dit mooie ritueel georganiseerd.
Hanneke Oey en ik verzorgen de begeleiding, De Zwaan uitvaarten heeft de organisatie in handen. En verder wordt het ritueel mede gedragen door een grote groep betrokken vrijwilligers. 

13 Heilige Nachten
In contact met je innerlijke bron

Voor de derde keer begeleid ik deze jaargroep samen met Margje Beekenkamp.

zonsopgangEr wordt gezegd dat tussen 24 december en 6 januari de sluiers tussen deze wereld en de onstoffelijke werelden het dunst is.
Dit is de tijd van de Heilige Nachten. In deze tijd krijgen we dromen en informatie over het jaar dat voor ons ligt. In de laatste nacht komt alles bij elkaar en wordt je leerthema voor dat jaar gevormd.
19 december zetten we de Heilige Nachten gezamenlijk in. Elke maand komen we op een donderdagavond bijeen en staan we stil bij de wijsheid en energie die we over die specifieke maand hebben gekregen.

Wanneer: zondag 19 december van 10.00u - 16.00u
daarna op donderdagavonden
Locatie: in Utrecht

Opleiding Intuïtief Coachen 

In januari 2016 start in Amsterdam een jaaropleiding tot lifecoach voor afgestudeerde readers.
Inzet van reading als vorm van toegepaste intuïtie neemt een belangrijke plek in binnen de opleiding. De lesdagen vallen om de week op vrijdag.

De opleiding is een vrucht van de samenwerking met Nancy Linscheer, bezieler en eigenaar van Resonance.


Binnenkort meer informatie over deze activiteiten. 

 

Hartegroet,

 

Anna Drenth

 

Jouw gegevens:


Praktijk Innerlijke Coach, Anna Drenth, telefoon: 0651 - 511 386, Bouwstraat 45 L, 3572 SP UTRECHT

ik ben bart


Hoofdmenu
home
coaching
reading & healing
reading
healing
leven met de Latifa
latifa inspiratiegroep
verlies en rouw
Stilstaan bij verlies
wie is Anna?
BLOG
Overig
contact
activiteiten kalender
tarieven
Archief Nieuwsbrief
social media

linkedin2   facebook