Home
dream large, live larger?
Onderwerp: dream large, live larger?
Verzenddatum: 2015-06-19 14:28:48
Mail nr #: 32
Inhoud:
Nieuwsbrief niet goed leesbaar of liever openen in webbrowser
banner_nieuwsbrief3


datum: 19 juni 2015

Hallo [FIRSTNAME],

“DREAM LARGE, LIVE LARGER,
but fame is nothing without your entourage”.

Dit las ik van de week op een reclamezuil. Het is de aankondiging van een nieuwe film.
Het zinnetje bleef de hele dag wat hangen, ik had er geen prettig gevoel bij. Eerlijk gezegd dacht ik ‘het is hoog tijd om te gaan stoppen met het alsmaar meer, groter, beter, spectaculairder moeten zijn’

Dromen
Ik geloof dat onze grote dromen zeker van waarde zijn. Alles wat wordt gerealiseerd in deze wereld begint als een idee of droom. Dromen geven ons leven richting.
Tegelijkertijd is het belangrijk om verankerd te zijn in de dagelijkse realiteit. Dromen zijn altijd groter en mooier dan de werkelijkheid. Dat moet ook, ze komen uit een bron waar begrenzing van tijd en ruimte niet bestaat. Ze geven een blik in ons potentiele vermogen.

Pleisterplaats van de Ziel
Een aantal jaren geleden ben ik bezig geweest mijn Grote Droom te realiseren. Ik omschreef de droom als 'het scheppen van een Pleisterplaats voor de Ziel’. Ik had een centrum voor ogen waar mensen die verlangen naar meer (zelf)bewustzijn en heling hun plek vonden. Een fysieke plaats met liefdevolle zorg voor de Ziel, waar menswerkers vanuit diverse invalshoeken vorm aan zouden geven.
Twee jaar lang waren we bezig om dit van de grond te krijgen, en toen drong het tot me door dat het niet ging lukken. Ik schrok terug voor de enorme verantwoordelijkheid van zo’n groot project. Het ging mijn mogelijkheden te boven.

Ik heb er behoorlijk lang over gedaan om het idee los te laten. Ook ik ben geïnfecteerd met de LIVE LARGER-norm. Ik ervoer het als een nederlaag, en ik had het gevoel dat mijn leven zonder dit centrum minder waard zou zijn. Ik had mijn identiteit eraan verbonden.
Maar gek genoeg was er opluchting toen de kogel door de kerk was, en realiseerde ik me gaandeweg dat ik niet een Pleisterplaats voor de Ziel wilde scheppen, maar een Pleisterplaats voor de Ziel wil zíjn. En dat dit enorme project daarvoor niet nodig was. Ik vond mijn heerlijke werkplek in de Bouwstraat, en deze Pleisterplaats komt veel meer overeen met mijn eigen maat.

Leef Groots in het kleine
De betekenis van Grootsheid ligt niet bij groot en beroemd. Beroemdheid op zichzelf is zonder betekenis, of dit nu met of zonder 'entourage' is.
Groots in mijn ogen is dat wat Echt is. Echt in de zin van ‘naar ieders eigen werkelijkheid en natuur’. In mijn werk en in mijn dagelijks leven ervaar ik hoe groots het is als ik een werkelijke ontmoeting heb met een ander. Een ontmoeting waarin de waarheid, die vaak pijnlijk of delicaat kan zijn onverhuld aan het licht mag komen. Er gebeurt dan iets wat er wezenlijk toe doet, en dat is helend en het brengt vitaliteit. 

De druk die de LIVE LARGER-norm ons oplegt is een van de belangrijke redenen waarom zoveel mensen vastlopen in hun leven. 
Ik ben er zeker van dat iedereen ergens groots in is, en dat dit overvloedig tot uitdrukking komt als we niet zo verschrikkelijk ons best zouden hoeven doen. 

In het najaar biedt Innerlijke Coach je weer diverse mogelijkheden aan waarin je je eigen grootsheid kunt ontmoeten en dieper gaan belichamen - in precies jouw eigen maat.
Alle activiteiten in het najaar vinden plaats in Utrecht. 

de Latifa
een weg van zingeving

Zeven maandelijkse bijeenkomsten op zondagochtend 
vanaf 13 september

derwishenDe latifa is een eeuwenoude meditatieve oefening die een weg van zingeving aanreikt.
In de Latifa kun je contact maken met wat jou ten diepste beweegt. Het helpt je te herinneren aan wat er werkelijk toe doet. En in dit her-inneren krijgt jouw leven zijn waarde.
Tijdens de bijeenkomsten gaan we dieper in op de verschillende kwaliteiten van deze weg. 


klik hier
 voor meer informatie en aanmelding

Tip: in de Happinez nr. 7 - 2014 staat een uitgebreid artikel over de Latifa

Van Binnenuit Bewogen
8 zaterdagen maandelijks vanaf 10 oktober

introductiebijeenkomst: 
zaterdag 5 september van 10.30u - 12.30u.

nautilus 3In een kleine groep van minimaal 4 en maximaal 8 mensen word je uitgenodig om innerlijke en uiterlijk - in je dagelijks leven, uit je comfortzone te treden en je grenzen te verleggen in een door jou gewenste richting. De rode draad wordt gevormd door een persoonlijk leerthema.
Ook deze training volgt de weg van de Latifa. 

klik hier voor meer informatie en aanmelden

Individuele Leerweg

labyrint3Als je voelt dat een groep voor jou (op dit moment) niet de weg is kun je het traject van Binnenuit Bewogen ook individueel doen. Het zijn dan 8 sessies van anderhalf uur. Je krijgt verwerkings- en integratieopdrachten mee om tussen de sessies door dat wat je hebt geleerd te verankeren in je dagelijks leven.

klik hier voor meer informatie en aanmelden


Ik wens je alvast een heerlijke zomer toe, en hoop je weer te ontmoeten.

Anna Drenth

 

Jouw gegevens:


Praktijk Innerlijke Coach, Anna Drenth, telefoon: 0651 - 511 386, Bouwstraat 45 L, 3572 SP UTRECHT

ik ben bart


Hoofdmenu
home
coaching
reading & healing
reading
healing
leven met de Latifa
latifa inspiratiegroep
verlies en rouw
Stilstaan bij verlies
wie is Anna?
BLOG
Overig
contact
activiteiten kalender
tarieven
Archief Nieuwsbrief
social media

linkedin2   facebook