Home
aanvaarden is een proces
Onderwerp: aanvaarden is een proces
Verzenddatum: 2015-02-16 14:41:54
Mail nr #: 29
Inhoud:
Nieuwsbrief niet goed leesbaar of liever openen in webbrowser
banner_nieuwsbrief3


datum: 16 februari 2015

Hallo [FIRSTNAME],

kevin pearce

 

Onlangs keek ik naar The Crash Reel, een documentaire over Kevin Pearce, een jonge veelbelovende snowboarder die tijdens een training een ongeluk kreeg waarbij hij ernstig hersenletsel opliep.

De documentaire is een liefdevol en indrukwekkend portret over een gedreven jongen en zijn familie in een proces van aanvaarden en helen. De realiteit betekent voor Kevin dat hij door zijn hersenletsel niet meer zal kunnen snowboarden.
Mooi en eerlijk wordt zijn strijd weergegeven, én de worsteling en angst van zijn ouders en broers. Want als Kevin één ding zeker weet is dat hij weer op zijn snowboard gaat stappen en net zo goed wordt als voor zijn val.
Voor zijn familie, zijn behandelende artsen en voor ons kijkers is dan al duidelijk dat dat niet zal kunnen, en dat nog een val letterlijk levensgevaarlijk is. Het spanningsveld is voelbaar, want Kevin laat zich die werkelijkheid door niemand opdringen.
Als hij uiteindelijk weer op zijn snowboard staat en aan den lijve ondervindt dat hij de coördinatie en reactiesnelheid niet meer heeft valt het kwartje en erkent hij zijn situatie.
En dan zie je hoe het hem langzaam lukt om een positieve draai te geven aan zijn leven.

Aanvaarden betekent de werkelijkheid in het moment toelaten en erkennen. En heel vaak is dat een proces dat zijn eigen tijd neemt. Er is geen knop die we even om kunnen zetten als we iets verliezen wat ons zo dierbaar is. De pijn, het verzet, de berusting, de ontkenning, de boosheid, de worsteling, alles eist zijn plek in dit proces.Maar als je uiteindelijk ‘Ja’ zegt, ‘ja dit is hoe het is’, dan openen zich op wonderbaarlijke wijze nieuwe mogelijkheden. Die ervaring is helend en bevrijdend.

Voor Kevin betekende dit dat hij samen met zijn familie een stichting in het leven riep die als doel heeft de kwaliteit van leven te verbeteren voor mensen met hersenletsel. En dit werk doet hij met dezelfde passie en doortastendheid als waarmee hij snowboarder was.

(klik hiervoor de documentaire the crash reel en meer informatie over de stichting.)

Komende activiteiten:

De Latifa
Zeven tweewekelijkse bijeenkomsten op de donderdagavond
Start: 26 maart

Introductiebijeenkomst: 
Donderdagavond 5 maart
tijden: 19.30u - 21.30u 

derwishenDe Latifa is een zeer oude meditatieve oefening die bestaat uit zeven kwaliteiten (innerlijke dimensies), die je onder de eindeloze stroom van gebeurtenissen en ervaringen in je leven kunt leggen.
Aanvaarden is de eerste kwaliteit in de meditatie. 
In de liefdevolle erkenning van dat wat is wordt de ruimte vrij gemaakt voor het verlangen van onze ziel.
En met dit verlangen komt het wiel van verandering in beweging. Dat is waar de Latifa over gaat - het reikt ons een roadmap aan voor een verandering die diep van binnenuit komt en bijdraagt aan onze authenticiteit.

Tip: Lees het artikel over de Latifa in Happinez nr. 7-2014

klik hier voor meer informatie en / of aanmelden

 

Individuele Leerweg

labyrintDe Individuele Leerweg is een persoonlijk traject van acht bijeenkomsten die eveneens het pad van de Latifa volgt.
De Leerweg richt zich op het (her)vinden van inspiratie en ondersteunt je in het vorm geven van jouw inspiratie in het leven.

Mensen volgen de Leerweg o.a. omdat:
ze vast liepen of dreigen te lopen in werk of privéleven, ze de draad weer willen oppakken na een verlies en/of periode van rouw, ze het gevoel hebben voor een belangrijke keuze te staan, zij verlangen naar meer eigenheid, ze met meer plezier in het leven willen staan.
klik hier voor meer informatie en / of aanmelden


Reading

queeste grootHet voorjaar, waarin het nieuwe leven zich kenbaar wil maken is een goed moment om stil te staan en je bewust te worden wat het is dat er geboren wil worden in jou. En welke energie je hierin steunt en welke (innerlijke) krachten je weerhouden.
Een reading is een goeie manier om hier meer zicht op te krijgen en je een zetje in de goede richting te geven.
klik hier voor meer informatie en het maken van een afspraak 


Ben je er in geïnteresseerd om zelf bezig te gaan met intuïtieve ontwikkeling of reading neem dan eens een kijkje op de website van Resonance
Nancy Linscheer biedt een cursus- en opleidingstraject aan waar je je kunt bekwamen als healer en reader, of waar je een cursustraject kunt doen puur voor je eigen (intuïtieve) ontwikkeling.
Ik ben als (gast)docent aan de readingopleiding verbonden.
 


Ik wens je een inspirerend voorjaar toe,


Anna Drenth


 

Jouw gegevens:


Praktijk Innerlijke Coach, Anna Drenth, telefoon: 0651 - 511 386, Bouwstraat 45 L, 3572 SP UTRECHT

ik ben bart


Hoofdmenu
home
coaching
reading & healing
reading
healing
leven met de Latifa
latifa inspiratiegroep
verlies en rouw
Stilstaan bij verlies
wie is Anna?
BLOG
Overig
contact
activiteiten kalender
tarieven
Archief Nieuwsbrief
social media

linkedin2   facebook