Home
Kan ik nu doodgaan?
Onderwerp: Kan ik nu doodgaan?
Verzenddatum: 2014-12-19 15:46:41
Mail nr #: 28
Inhoud:

banner_nieuwsbrief3


datum:19 december 2014

Hallo [FIRSTNAME],

332587cliff-diver-acapulco-mexico-posters1

Kan ik nu doodgaan?

Ik aarzelde even over deze titel. Zet ik degenen die dit lezen niet op het verkeerde been met zo’n titel? Maar nee, dit is werkelijk waar het over gaat.

Vandaag is het 19 december. Over vijf dagen beginnen de Heilige Nachten, een periode van bezinning en heldere dromen. De tijd, die voorafgaat aan deze bezinningsperiode vraagt om de losse einden die er (nog) zijn af te ronden, en dat wat niet langer betekenis heeft te laten gaan.

Ik voel het belang en de waarde van die laatste punten op de i zetten voordat ik me in de stilte van de Heilige Nachten kan onderdompelen.
Als ik mijn fles wil vullen is het zaak hem eerst te legen. Ik ben dus veel aan het afronden. Dat betekent dat ik mijn things-to-do lijstje afwerk, maar vooral dat ik bewust stil sta bij wat me innerlijk in beslag neemt.

Nu even terug naar de titel van dit stukje.
Een geliefd leraar vertelde eens dat hij elke avond voor hij gaat slapen aan zichzelf vraagt: Kan ik nu doodgaan?
Dat raakte mij. Niet dat ik dit elke avond aan mezelf vraag, maar in deze tijd waarin het afronden zo in de lucht hangt, is het wél in mijn aandacht.
Ik houd van de dood. De dood doet mij leven. De dood is altijd bij mij in de buurt. Dat betekent niet dat ik dood wil of geen angsten voor het doodgaan heb. Maar dit nabij zijn is van een andere orde. Het beweegt zich voorbij de angsten.
Ik ben me er diepgaand van bewust dat ik geen enkel idee heb hoelang de tijd voor mij zich nog uitstrekt. Het kan zijn dat ik honderd jaar word of ouder, maar evengoed kan het morgen afgelopen zijn.
Is mijn hart gerust? Laat ik iets doormodderen wat zijn tijd heeft gehad? Houd ik iets krampachtig vast?  Heb ik ergens spijt van? Is er nog iets nodig?
Het zijn vragen waar ik (op dit moment) mee leef.

Voor een groot gedeelte zijn deze punten op de i een innerlijke kwestie. Want uiteindelijk gaat het er om vrede te hebben met mijzelf en mijn leven. En ik geloof dat vrede komt met de liefdevolle erkenning dat ik niet perfect ben, dat er een grens is aan mijn vermogens.
Tegelijkertijd geeft dit besef van mijn eindigheid me soms ook het noodzakelijke zetje om iets te doen (of juist te laten) wat ik eigenlijk eng vind. Het kan me zomaar overvallen, tijdens een gesprek met een cliënt, in contact met mijn lief, terwijl ik omhoog klauter tegen de klimmuur.
Of - wat ook regelmatig gebeurt - geeft het me de moed om bewust en met voorbedachte rade recht te zetten wat ergens scheef gelopen is.

'Kan ik nu doodgaan?' Mijn antwoord op die vraag is JA.

Wat er te gebeuren staat:

Aanstaande zondag, 21 december begint de jaartraining
13 Heilige Nachten

Misschien voel jij je daar op dit moment ineens helemaal klaar voor. Je kunt je tot op het laatste moment opgeven.

zonsopgangEr wordt gezegd dat tussen 24 december en 6 januari de sluiers tussen de stoffelijke en de kosmos het dunst is.Dit is de tijd van de Heilige Nachten. In deze periode krijgen we dromen en informatie over het jaar dat voor ons ligt. In de laatste nacht komt alles bij elkaar en wordt je leervraag voor het jaar gevormd
21 december zetten we de Nachten gezamenlijk in, elke maand komen we op een dinsdagavond bijeen en staan we stil bij de wijsheid en energie die we over die specifieke maand hebben ontvangen.

Vanaf zondag 21 december en maandelijks op dinsdagavond
Begeleiding: samen met Margje Beekenkamp
Locatie: Tussen Hemel en Aarde in Utrecht / Groenekan
klik hier voor meer informatie en aanmelden

De Latifa
een weg van zingeving

Zeven maandelijkse bijeenkomsten op zaterdagochtend
vanaf 17 januari in Den Haag

derwishenDe latifa is een eeuwenoude meditatieve oefening die een weg van zingeving aanreikt.
In de Latifa kun je contact maken met wat jou ten diepste beweegt. Het helpt je te herinneren aan wat er werkelijk toe doet. En in dit her-inneren krijgt jouw leven zijn waarde.
Tijdens de bijeenkomsten gaan we dieper in op de verschillende kwaliteiten van deze weg.
klik hier voor meer informatie en aanmelding

Tip: in de Happinez nr. 7 - 2014 staat een uitgebreid artikel over de Latifa

Van Binnenuit Bewogen
een persoonlijke ontdekkingsreis naar innerlijke wijsheid
drie zaterdagen en negen donderdagavonden
vanaf 24 januari in Utrecht

nautilus 3Tijdens dit intensieve traject beweeg je van inspiratie, die vertaald wordt in een persoonlijk leerthema, naar realisatie - de eigen wijze waarop jij dit leerthema kunt uitdrukken in jouw leven.
De bijeenkomsten worden opgebouwd rond de thema's van de Latifa, een meditatieve oefening die een weg van verfijning en zingeving aanreikt.
We werken in een kleine groep van minimaal 3 en maximaal 8 personen.
klik hier om de flyer toegestuurd te krijgen (door wat stagnatie staat het nog niet op mijn website)

Inner Sound Stemvorken:
zaterdag 31 januari en zondag 1 februari
in Utrecht

Inner-Sound-StemvorkenVriend en collega Maarten Haalboom is dit weekend te gast in de Bouwstraat. Hij zal ons meenemen in de basis van het werken met stemvorken als klanktherapie. Het resultaat van de training is dat je de stemvorken als zelfstandige klanktherapie kunt gebruiken of als aanvulling op en ondersteuning van andere therapieën.

De stemvork is ontwikkeld om één pure klank te geven. De precisie van de stemvorken maakt ze ideaal toepasbaar in klanktherapie, waarbij het menselijk vermogen om te resoneren op trilling wordt gebruikt.
klik hier voor meer informatie en aanmelding

 

Individuele Leerweg
Een persoonlijk traject van 8 sessies

labyrintDe Individuele Leerweg richt zich op het (her)vinden van inspiratie, en ondersteunt je in het bewust worden en benutten van jouw mogelijkheden om die inspiratie tot uitdrukking te brengen in je leven.
klik hier voor meer informatie en aanmelding

 

Reading
sessie van anderhalf uur

queeste grootSoms loop je tegen iets aan in je leven waar je vast in raakt, of waarmee je je niet goed raad weet.
Tijdens een reading stem ik mij intuïtief af op het energieveld van de gene die de reading ontvangt, en ik geef woorden aan de informatie die ik waarneem.
De sessie ontvouwt zich in samenspraak met jou, en zo ontstaat helderheid en zie je vaak een nieuwe weg om op verder te kunnen.
klik hier voor meer informatie


Ik wens je mooie Kerstdagen toe, en een sprankelend begin van 2015!

Anna Drenth

 

Jouw gegevens:


Praktijk Innerlijke Coach, Anna Drenth, telefoon: 0651 - 511 386, Bouwstraat 45 L, 3572 SP UTRECHT

ik ben bart


Hoofdmenu
home
coaching
reading & healing
reading
healing
leven met de Latifa
latifa inspiratiegroep
verlies en rouw
Stilstaan bij verlies
wie is Anna?
BLOG
Overig
contact
activiteiten kalender
tarieven
Archief Nieuwsbrief
social media

linkedin2   facebook