Home
Een nieuwe blik verruimt het Zijn
Onderwerp: Een nieuwe blik verruimt het Zijn
Verzenddatum: 2014-08-26 12:24:13
Mail nr #: 26
Inhoud:

banner_nieuwsbrief3
 


datum: 26 augustus 2014

Hallo [FIRSTNAME],

  uitzicht 3 klein

Reizen en vakantie zijn goede manieren om los te komen van dagelijkse gewoonten, van het patroonmatige in ons leven. In andere culturen (en dat kan echt al een paar kilometers verderop zijn) of in onbekende omstandigheden worden andere aspecten van ons aangesproken. 
Het weg zijn uit onze habitat helpt ons te relativeren, onze heilige huisje onder de loep te nemen, en te experimenteren met nieuwe manieren van doen en kijken.

Ook ik heb dat deze vakantie ondervonden. Het beeld dat ik van tevoren van de vakantie had was resetten en opladen: uitrusten, veel lezen, schrijven en creatief gebruik maken van de dingen uit de natuur. Ik verheugde mij.
Veel tijd heb ik vooraf gestoken in de vraag of ik mijn laptop zou meenemen voor het schrijven, en welke (een oudje of de nieuwe) en welke boeken ik mee zou nemen. Omdat we gingen kamperen (voor het eerst sinds zeker twintig jaar) en met een klein autootje de bergen moesten trotseren kon er niet al teveel meer mee. De laptop werd vervangen door een schrift, en de meeste boeken gingen mee in de e-reader.

Het settelen op de camping nam nogal wat tijd. Niet meer gewend aan het altijd buiten zijn, de afstanden die afgelegd moesten worden naar w.c., douche, het winkeltje en naar het bergmeertje dat een paar honderd meter lager lag, vroegen een grote inzet van mijn lijf. Iets dat ik in mijn zittende leven niet meer gewend ben, en waar ik een stevige afkeer tegen heb ontwikkeld. 

Maar er gebeurde iets wonderbaarlijks: ik voelde me vrij en vitaal wanneer ik de steile berg afdaalde om bij het meertje te komen, ik voelde mijn lichaam krachtiger worden bij het weer naar boven klimmen. Mijn conditie nam met elke stap toe. Het zwemmen in het prachtige meertje, kanovaren, kayakles … dat was waaruit mijn dagelijks leven ging bestaan.

vliegen kleinNee, tijdens deze vakantie is er geen letter op papier gekomen, en ik heb hooguit 100 bladzijden gelezen.
Ik heb dingen gedaan die ik spannend vond en fantastisch (Paragliding) en ik heb dingen gedaan die me fantastisch leken en die ik eng vond (Aqua Rando - met zwemvest aan en helm op me door de stromende rivier laten meevoeren).


En in alles ging het om overgave. Overgave aan het gebied waar ik was, aan het leven in een tent, aan de weersomstandigheden, aan de rivier. Overgave aan het feit dat mijn vooropgezette ideeën niet aan bod kwamen, en aan het feit dat ik de verkeerde Ipod oplader bij me had.

Dat ging soms met horten en stoten. Maar onder alles lag mijn vermogen tot genieten.
En uitgerust en vol nieuwe energie ben ik weer thuis gekomen.

Niet alleen het reizen in de buitenwereld, ook het reizen in onze binnenwereld helpt ons los te komen van de, vaak vaststaande, kijk die we op onszelf en ons leven hebben. Jezelf uitdagen om je mee te laten nemen in een innerlijk avontuur is bevrijdend, en opent nieuwe perspectieven en wegen.
Onderstaand overzicht laat je de mogelijkheden zien die Innerlijke Coach je dit najaar biedt:

Inner Sound Stemvorken:
zaterdag 6 en zondag 7 september

Vriend en collega Maarten Haalboom is dit weekend te gast in de Bouwstraat. Hij zal de basis van het werken met stemvorken als klanktherapie overdragen. Het resultaat van de training is dat je de stemvorken als zelfstandige klanktherapie kunt gebruiken of als aanvulling op en ondersteuning van andere therapieën.

stemvork-300x300De stemvork is ontwikkeld om 1 enkele frequentie van klank te geven, een pure klank. De precisie van de stemvorken maakt ze ideaal toepasbaar in klanktherapie, waarbij het menselijk vermogen om te resoneren op trilling wordt gebruikt.

 

klik hier voor meer informatie en aanmelding


Reis door de Chakra's
10 donderdagavonden vanaf 11 september

chakras-sing-vedas-academyEen cursus waarin we de aard en energie van de verschillende chakra’s onderzoeken en bewust leren hanteren.
De cursus is geschikt voor zowel mensen die kennis willen maken met de chakra’s als voor hen die naar verdieping verlangen. Omdat we werken in kleine groepen is er veel ruimte voor persoonlijke vragen en proces.
klik hier voor meer informatie en aanmelding 
 

 

De Latifa
een weg van zingeving
Zeven maandelijkse bijeenkomsten op zondagochtend
vanaf zondagochtend 21 september

derwishenDe latifa is een eeuwenoude meditatieve oefening die een weg van zingeving aanreikt.
In de Latifa kun je contact maken met wat jou ten diepste beweegt. Het helpt je te herinneren aan wat er werkelijk toe doet. En in dit her-inneren krijgt jouw leven zijn waarde.
Tijdens de bijeenkomsten op zondagochtend gaan we dieper in op de verschillende zielskwaliteiten van deze weg.
klik hier voor meer informatie en aanmelding
 

Ritme van de Rouw
zondagmiddag16 november
in de Geertekerk in Utrecht

afbeelding-handen RvdRBen jij in de afgelopen jaren iemand verloren aan de dood en wil je hem of haar op een betekinsvolle manier gedenken?
Het is dit jaar de vijfde keer dat dit bijzondere rouwritueel wordt georganiseerd in samenwerking met De Zwaan Uitvaarten en Alting Uitvaarten. 

Hanneke Oey en ik verzorgen de begeleiding van het ritueel.
klik hier voor meer informatie en aanmelding


13 Heilige Nachten
start zondag 21 december, 9 maandelijkse avonden op dinsdag, afronding zaterdag 7 november

maangodin2 - kopieDe periode tussen 24 december en 6 januari staat bekend als de 13 Heilige Nachten. Van oudsher wordt gezegd dat je in deze tijd  boodschappen krijgt in je dromen of in meditatie als voorbode op het jaar dat komen gaat.
We zetten de Heilige Nachten met elkaar in op 21 december en komen maandelijks op een dinsdagavond bijeen in Utrecht.


Begeleiding door Anna Drenth en Margje Beekenkamp
klik hier voor meer informatie en aanmelding
 


Individuele Leerweg
Een persoonlijk traject van 8 sessies

labyrintDe Individuele Leerweg richt zich op het (her)vinden van inspiratie, en ondersteunt je in het bewust worden en benutten van jouw mogelijkheden om die inspiratie tot uitdrukking te brengen in je leven.
klik hier voor meer informatie en aanmelding

 

Reading
sessie van anderhalf uur

Soms loop je tegen iets aan in je leven waar je vast in raakt, of waarmee je je niet goed raad weet.
Tijdens een reading stem ik mij intuïtief af op het energieveld van de gene die de reading ontvangt, en ik geef woorden aan de informatie die ik waarneem.
De sessie ontvouwt zich in samenspraak met jou, en zo ontstaat helderheid en zie je vaak een nieuwe weg om op verder te kunnen.
klik hier voor meer informatie


Een warme najaarsgroet,

Anna Drenth


Jouw gegevens:

 


Praktijk Innerlijke Coach, Anna Drenth, telefoon: 0651 - 511 386, Bouwstraat 45 L, 3572 SP UTRECHT

ik ben bart


Hoofdmenu
home
coaching
reading & healing
reading
healing
leven met de Latifa
latifa inspiratiegroep
verlies en rouw
Stilstaan bij verlies
wie is Anna?
BLOG
Overig
contact
activiteiten kalender
tarieven
Archief Nieuwsbrief
social media

linkedin2   facebook