Home
De kracht van intuïtie
Onderwerp: De kracht van intuïtie
Verzenddatum: 2013-03-27 16:18:59
Mail nr #: 15
Inhoud:

 

banner_nieuwsbrief3

 


datum: 27 maart 2013

Hallo [FIRSTNAME],

De kracht van Intuïtie

klik hier om direct naar informatie over de cursus te gaan

Alleen met onze intuïtie kunnen we het mysterie van de grotere kosmische wereld bevatten. Anodea Judith

Als kind leefde ik in een wereld die volkomen bezield was. De bomen en dieren spraken en ik had vele wonderbaarlijke vriendjes. Ik voelde mij door hen vaak meer gesteund en begrepen dan door de volwassenen in mijn leven.

Gevoelig was ik ook voor de dingen die speelden en onder de tafel bleven: spanning tussen mijn ouders terwijl ze deden alsof er niks aan de hand was, een vriendinnetje dat mijn sprookjesboek had meegenomen en dit ontkende, oma die operetteliedjes zong en lachtte, maar daaronder een verdriet bij zich droeg. Ik wist me er niet goed mee te verhouden.

Mijn vader legde uit dat ik een levendige fantasie had, en dat fantasie betekende dat je dacht dat iets er echt was, maar dat dit in werkelijkheid niet zo was.
En zo ontstond de scheiding tussen de zichtbare wereld van alledag en het mysterie waarin deze wereld is ingebed. Ik leerde gaandeweg het innerlijk weten te wantrouwen en de bezielde wereld uit mijn leven te bannen. Ik werd een kind van de rede.This-way1-450x321

‘De rede biedt ons vele mogelijkheden tegelijk. Intuïtie kiest daaruit feilloos de beste’ Arthur Japin.

In 1982 keerde de intuïtie terug in mijn leven toen ik Mary Denaro leerde kennen. Mary was met een aantal anderen vanuit Amerika in Nederland neergestreken en zij stonden aan de basis van de Intuïtieve Ontwikkeling in Nederland.  Een vriendin bracht me met haar centrum in contact en ik voelde door de weerstand heen (en geloof me die was best groot), dat ik daar moest zijn.

De ontmoeting met Mary gaf mijn leven een volkomen nieuwe richting. Ze wijdde mij in in de wereld van intuïtie en energie, van chakra's en de aura. Meer dan vijftien jaar was zij mijn gids en leraar.

Een van de eerste dingen die ik leerde was dat intuïtie een natuurlijk fenomeen is, waarover iedereen kan beschikken. Wat ik als kind zo vanzelfsprekend had ervaren en gezien, werd uit het land van de fantasie gehaald, en ontsloot zich opnieuw voor me.

Dat ging zeker niet zonder slag of stoot, want ik had geleerd mijn intuïtie zozeer te wantrouwen dat ik alles wat die ‘stem’ vanbinnen zei in eerste instantie vol scepsis tegemoet treedde of als zweverig afserveerde. Ook kwam er veel onverwerkte pijn op, en werden de negatieve patronen en starre denkbeelden waarop mijn leven deels gebouwd was bloot gelegd. Dat riep onzekerheid op en was bij tijd en wijle erg beangstigend. Het omgaan daarmee nam tijd, vroeg om liefde en om moed.
160px-Levenskracht 1
Maar wat een rijkdom heeft de intuïtie mij teruggegeven!
Het is een instrument geworden dat mij dagelijks helpt mijn weg te gaan in vertrouwen. Het leerde me te luisteren naar, en gehoor te geven aan die altijd aanwezige fluistering van binnenuit.

Intuïtie is de brug die ons verbindt met de essentie, het wezen in alles dat is. En dit is een doorgaand proces. Want altijd zal er een nieuwe waarheid achter de waarheid te vinden zijn en worden we rijker en rijker als mens.

Met hart en ziel geef ik de kennis door aan zoekers en vinders die mijn pad kruizen.

aankondigingen:

De kracht van Intuïtie
Drie zaterdagen in Den Haag

Intuïtie is je spontane weten, dat zich kenbaar maakt door ingevingen, gevoeligheid, wezenlijk inzicht en Zelfbewustzijn. Intuïtie helpt je om inzicht te krijgen in de subtiele (levens)processen in jezelf en om je heen. Het geeft je de mogelijkheid om je energiesysteem bewust te leren kennen en te beheren. Tijdens deze cursus zullen we dieper in gaan op het openen en beschikbaar maken van dit instrument.
klik hier voor meer informatie en aanmelden

De cursus vindt plaats in Ruimte voor Helden in Den Haag.
Ruimte voor Helden heeft een mooi aanbod rond het ontdekken, ontwikkelen en inzetten van leiderschap.. Het is de moeite waard een kijkje te nemen op de site: Ruimte voor Helden

Bezielde verhalen
zondagochtend 26 mei
De latifa, een weg van zingeving
De Latifa is een zeer oude meditatieve oefening, die zijn oorsprong heeft in het Soefisme, de mystieke stroming binnen de Islam.
Ya Latif is een van de negenennegentig namen voor Allah/God. Het betekent de subtielste of meest verfijnde.
We zullen de meditatie samen beoefenen, en vanuit die ervaring ontvouwt de ochtend zich verder.
klik hier voor meer informatie en aanmelden

Aanraders:
Levensstroom
Lijkt het je fijn een week ontspanning te combineren met een prachtig aanbod van lichaamswerk, familieopstellingen en herverbinden met (jouw) spirituele bronnen?
In mei geven mijn goede vrienden Elly Meyles en Eric Bol weer een week in Monte na Luz in de Algarve, Portugal. Ik kan je deze week zeer aanraden
Klik hier voor uitgebreide informatie en aanmelden.

Balsem voor mijn Ziel:
Afgelopen week kreeg ik een Holistic Pulsing Massage van Esther Kornalijnslijper. Zij heeft een praktijk in Zeist, waar zij samen met haar partner een prachtig houten huisje in de achtertuin heeft gebouwd. Terwijl de houtkachel snorde werd ik een uur lang zacht geschuddeld. Een diepe ontspanning zowel fysiek als psychisch was het resultaat.
Wil je ook eens 'geschuddeld' worden, klik dan hier voor meer informatie.


Hartelijke groet,

Anna Drenth

Jouw gegevens:

 


Praktijk Innerlijke Coach, Anna Drenth, telefoon: 0651 - 511 386, Bouwstraat 45 L, 3572 SP UTRECHT

ik ben bart

 

 


Hoofdmenu
home
coaching
reading & healing
reading
healing
leven met de Latifa
latifa inspiratiegroep
verlies en rouw
Stilstaan bij verlies
wie is Anna?
BLOG
Overig
contact
activiteiten kalender
tarieven
Archief Nieuwsbrief
social media

linkedin2   facebook