Home
Balsem voor de ziel
Onderwerp: Balsem voor de ziel
Verzenddatum: 2012-09-24 13:25:24
Mail nr #: 11
Inhoud:

banner_nieuwsbrief3
 


datum:24-9-2012

 

Balsem voor de ziel
zwanenjong

Hallo [FIRSTNAME],

Jaren geleden interviewde ik een jonge vrouw die na een heftige psychose langdurig opgenomen was op de gesloten afdeling van een psychiatrische kliniek. Toen ik haar sprak probeerde ze haar leven weer op te pakken.
‘Het was de hel, die periode op de gesloten afdeling’, zei ze. ‘Zowel binnenin mij als in die kliniek’. Ze vertelde hoe onbegrepen en eenzaam ze zich had gevoeld op de afdeling en hoe sterk de destructieve aanvallen waren die haar van binnen bestookten. Ik kreeg het zo benauwd van haar verhaal dat ik op gegeven moment uitriep 'maar wat heeft je dan geholpen om er doorheen te komen!?' Zonder aarzelen zei ze " mijn krachtbom was 'The Rose' van Bette Midler. Als ik dat nummer draaide voelde ik troost en op een gekke manier begrip. Het gaf me de kracht om door te gaan, tegen de stroom van alle ellende in. Ik heb het helemaal grijs gedraaid.'
Ik was erg onder de indruk en ik ben ook bewust gaan zoeken naar mijn ‘krachtbommetjes’. Balsem voor de ziel ben ik ze later gaan noemen. 

Op mijn altaar thuis staat een foto. Het meisje op de foto is denk ikanna in bad
een jaar oud en zit in een wasbak
, het babyvet nog aan haar lijfje. Ze kijkt stralend lachend in de lens van de camera. Dat meisje, die stralende lach, dit kind dat zo onbevangen en blij de wereld in blikt, dat ben ik.
Ik kan niet naar die foto kijken zonder te worden geïnfecteerd door haar pure geluk en onbevangenheid. Zij is de herinnering aan wie ik ben.

Van de week had ik een lastige dag, een dag vol tegenwind waarin niks liep zoals ik mezelf wenste. Het ging van kwaad tot erger en toen ik 's avonds thuiskwam zag het hele leven er grauw en naar uit. Thuis stond er muziek op, een cd die we onlangs van vrienden hebben gekregen. En die muziek brak ogenblikkelijk door mijn sombere gemoed heen. Het bracht me in een zachte openheid, waarin de zwaarheid oplostte.
Later op de avond vond ik op Youtube een filmpje van een optreden van de groep samen met een koor van 2000 mensen. Ik heb het een aantal keer achter elkaar bekeken en beluisterd, zo mooi vind ik het. Met de klanken van deze muziek in mijn oren viel ik in slaap, en ik stond de volgende ochtend op met het verhaal voor deze nieuwsbrief.
Het filmpje wil ik je niet onthouden: 
I Muvrini in concert

Sommige balsems hebben eeuwigheidswaarde, zoals het fotootje. Andere balsems staan je bij in een bepaalde moeilijke fase, en soms raken ze je maar heel eventjes aan. 
Balsems zijn er altijd en overal. Je wordt erdoor overvallen, of je zoekt ze bewust op. Ze komen van binnenuit, vaak van buitenaf. 
Alles kan een balsem zijn: (een plek in) de natuur, een gedicht, een beeld, muziek, een knipoog, een zin uit een boek, de tuin, een bepaalde geur, een film, een dier, noem maar op.
Maar één ding hebben ze gemeen: ze herinneren ons aan de schoonheid waar we deel van uitmaken en die we zijn. Ze troosten, ze bemoedigen, ze geven kracht, ze helen. Ze vormen het vermogen om in onszelf, in onze eigen schoonheid en waardigheid terug te keren.

Wat er komen gaat:

Balsem voor de Ziel Blog

'Wat mooi zou het zijn als er een plek is die helemaal overstroomt van balsems' bedacht ik tijdens het schrijven van deze brief. En die gaat er dus komen. Een Blog met bijdragen van iedereen die zijn of haar balsem met anderen wil delen. Jouw balsem vergezeld van een
begeleidend verhaaltje, met een link naar youtube, een gedicht of een foto, de titel van een boek, noem maar op. 
Een blog waar een mens blij van wordt, moed en kracht uit put, van geniet, zich
door getroost voelt tijdens een slapeloze nacht, kortom een plek van schoonheid waar het hart zich vanzelf weer opent.
De blog is in ontwikkeling, zodra hij de lucht in gaat krijg je bericht en kun je je balsem aan mij sturen.

Sieraden party
sieraden party2Donderdagavond 25 oktober
is mijn praktijkruimte gevuld met sieraden die vriendin en collega Margje Beekenkamp heeft gemaakt. In al haar sieraden zijn halfedelstenen en andere natuurlijke materialen verwerkt, en elk exemplaar is uniek.

De avond begint om 19.30u. Margje vertelt dan eerst iets over de werking van verschillende edelstenen. Daarna kun je sieraden kopen. Margje vertelt je graag meer over de stenen en materialen die verwerkt zijn in de sieraden waar jouw oog op valt. En is er iets wat je anders wilt, dan maakt ze jouw sieraad op maat. 
Nodig vriendinnen, zussen, moeder en oma's uit om mee te komen.
Vanaf 19.15u is ben je welkom thee en koffie staan klaar.
Er is helaas geen mogelijkheid te pinnen, neem dus voldoende contant geld mee.

Klik hier om je aan te melden

Ritme van de Rouw
2010 ritme van de rouwZondagmiddag 11 november
begeleiden Hanneke oey en ik voor de derde keer dit rouw- en herdenkingsritueel voor ieder die iemand verloren heeft aan de dood. Ritme van de Rouw is een initiatief van Alting & partners uitvaartonderneming. Het ritueel staat open voor mensen van alle religieuse en spirituele gezindten en vindt plaats in de Geertekerk in Utrecht.
klik hier voor meer informatie en aanmelding

Bezielde Verhalen
Een avond vol leven en inspiratie
pastarchivesIk houd ervan om te vertellen, en ik heb een grote liefde voor het verbinden van universele wijsheid met alledaagse ervaringen uit mijn eigen leven en uit dat van anderen. Die twee ga ik samenbrengen tijdens inspirerende vertelavonden. 
Het thema van deze avond is:
Alles verandert, niets gaat verloren:
Het leven is in voortdurende verandering, en wij veranderen mee, soms tegen wil en dank. Loslaten kan moeilijk of beangstigend zijn, omdat we bang zijn iets (wezenlijks) verliezen. Maar al wat wezenlijk is blijft, en het kan talloze vormen aannemen.
De avond is niet gratis, maar je kunt zelf bepalen hoeveel je kunt en wilt bijdragen.
Klik hier om je aan te melden

Individuele leerweg
labyrint3Een persoonlijk traject verankerd in een universele bedding.   
Voor ieder die met meer bezieling in het leven wil staan.  
klik hier voor meer informatie  

 

Omzetbelasting
In verband met de verhoging van de omzetbelasting worden de prijzen per 1 oktober aangepast.
klik hier voor het nieuwe kostenoverzicht

Een warme groet,

      Anna

 

Jouw gegevens:

 


Praktijk Innerlijke Coach, Anna Drenth, telefoon: 0651 - 511 386, Bouwstraat 45 L, 3572 SP UTRECHT

ik ben bart


 


Hoofdmenu
home
coaching
reading & healing
reading
healing
leven met de Latifa
latifa inspiratiegroep
verlies en rouw
Stilstaan bij verlies
wie is Anna?
BLOG
Overig
contact
activiteiten kalender
tarieven
Archief Nieuwsbrief
social media

linkedin2   facebook