Home
innerlijke wijsheid
Onderwerp: innerlijke wijsheid
Verzenddatum: 2012-03-11 16:06:29
Mail nr #: 9
Inhoud:

banner_nieuwsbrief3


datum:11 maart 2012

Hallo [FIRSTNAME],

Werk, graaf je put,zeeputkleinmaak je eigen bron.
En houdt niet op.
Nu niet, nooit niet.
Op de bodem zul je water vinden.
                                        Rumi

 

Met dit gedichtje begint een korte tekst over Luisteren naar innerlijke wijsheid, geschreven in december in het kader van de 13 Heilige Nachten.
Voor mij is dit graven van de put dagelijks Werk. Niet alleen om zo diep te graven dat ik het water op de bodem bereik, ook (en misschien vooral) om de put open te houden.

Hoe vaak zoeken we niet het antwoord op onze vragen in de wereld buiten ons zelf en gaan we mee met de mening of het oordeel van een ander?
Of we hebben het gevoel dat het beter of gemakkelijker is om de algemeen geldende norm te volgen dan onze innerlijke stem. Want deze stem is authentiek en in de meeste gevallen afwijkend van het gangbare.
Het volgen van je innerlijke stem doet een beroep op de moed om eigen te zijn, om die diepe stem in jezelf meer te vertrouwen dan de stemmen om je heen. Dat is risicovol voor je persoonlijkheid, die er juist baat bij heeft zich aan te passen, of juist te vechten tegen de wereld.
Grappig en treffend vind ik de scene uit de film Monthy Python's Life of Brian, waarin Brian (tegen wil en dank tot Messias uitgeroepen) de massa probeert duidelijk te maken
dat hij maar een gewone jongen is, en dat ze hem niet als makke schapen moeten volgen: 'You are all individuals!', roept hij vanaf zijn balkon. 'Yes, we are all individuals!' scanderen al die volgelingen in koor. 'I am not', zegt die ene zonderling temidden van de massa.
We hebben allemaal onze eigen specifieke put te graven om uit te komen bij innerlijke wijsheid. En we hebben allemaal te maken met tegenkrachten die ons daarvan trachten te weerhouden en waar we ons op eigen wijze mee moeten (leren) verhouden.
Ik voel me diepgaand met dit graafwerk verbonden. Want de Bron is wat inhoud en betekenis geeft aan het leven, zij laat me beseffen hoe innig ik met alles ben verbonden - met jou, met de planten en dieren, de bergen en rivieren. Werkelijk niets bestaat op zichzelf. Bij mij roept dit liefde en zorgzaamheid op voor alles wat leeft.
Ik kan van het graafwerk afdwalen(en doe dat ook zeker regelmatig), maar de Bron roept me steeds weer terug: 'Houdt niet op. Nu niet, nooit niet!' Ik ervaar dat als bemoediging, als troost, als kracht.

Oefening: Neem een week lang elke avond wat tijd om bewust terug te kijken naar moment(en) in de dag waarin je de 'roep' van jouw Bron waarnam - bewust of onbewust. Het kan zijn dat je letterlijk een stem van binnen hoorde, of dat je voelde dat er zich van binnen iets roerde, misschien had je een beeld dat zomaar opkwam... Heb je ernaar geluisterd? Als dit niet zo is, probeer er dan naar te kijken als een situatie die je een volgende keer anders kunt benaderen, en niet als iets waarin je hebt gefaald.
Hoe maakt jouw Bron zich kenbaar?


De begeleiding van Innerlijke Coach helpt  je te blijven graven en het contact met jouw Bron te (onder)houden:

droomcirkelsDroomcirkels
van 11 april t/m 30 mei
op de woensdagochtenden

Dromen zijn de boodschappers van onze ziel. En de ziel drukt zich uit in beelden en symbolen. Het ontsluiten van de betekenis die een droom heeft doet een appèl op intuïtie en associatief vermogen, niet zozeer op ons intellect.
In deze cursus van 7 ochtenden krijg je handvatten aangereikt om de rijkdom aan betekenis die in je dromen aanwezig is te leren verstaan en toe te passen in je dagelijks leven.
lees hier meer

Van Binnenuit BewogeniStock_000005451278Small
Een zomermidweek
van 23 t/m 27 juli in Winterswijk
Samen met Hanneke Oey


Men moet de dingen                                                               
hun eigen, stille, onverstoorbare werking toestaan             
die diep van binnen komt
die zich door niets gedwongen voelt
of versneld kan worden.

                                        R.M. Rilke

Wij nodigen je van harte uit om met ons mee te gaan naar de Hof van Kairos in Winterswijk.
Deze midweek biedt je de gelegenheid om voorbij de beslommeringen van je dagelijks leven ruimte te maken voor de ervaring van wat er leeft in de diepte van je ziel. Om dan, van binnenuit weer in beweging te komen.
lees hier meer

TrösT
De Bron waar het gedichtje van Rumi over spreekt is in mijn ervaring ook de plek waar leven en dood samen vallen. De relatie tussen leven en dood heeft mij altijd bezig gehouden.
Toen mijn moeder in 2008 overleed kwam in in contact met Alting & partners Uitvaart. Een onderneming van inmiddels vier bevlogen vrouwen, die als missie heeft om de dood in het leven terug te brengen. Dat beperkt zich niet alleen tot uitvaarten. In 2010 en 2011 hebben Hanneke Oey en ik op uitnodiging van Alting het ritueel Ritme van de Rouw ontwikkeld en begeleid. Ook in november 2012 zal dit ritueel weer plaatsvinden.
Eind vorig jaar werd TrösT door Alting & partners in het leven geroepen.
TrösT wil een pleisterplaats zijn voor iedereen die zich bezighoudt met de eindigheid van het leven en alles wat daarmee samenhangt. Het biedt een café-achtige ambiance met leestafel, koffiebar en boekwinkel en is gesitueerd op het Geertekerkhof 3 in hartje Utrecht.
Elke donderdagmiddag kun je mij hier vinden en ik nodig je van harte uit om eens langs te komen.
TrösT organiseert ook een diversiteit aan activiteiten.
14 maart is er een kennismakingsochtend over Mindfulness en rouw.
20 maart is het mogelijk 'hemelpost' te schrijven aan een dierbaar iemand die is overleden. Om uiting te kunnen geven in een brief of tekening aan die dingen die je graag nog had willen zeggen aan hem of haar. Na het schrijven van de brief kun je mee naar Samaya in Werkhoven om deze hemelpost te 'verzenden' via een eenvoudig vuurritueel.
lees hier meer

Hartelijke groet,
Anna Drenth

Jouw gegevens:


 


Praktijk Innerlijke Coach, Anna Drenth, telefoon: 0651 - 511 386, Bouwstraat 45 L, 3572 SP UTRECHT

ik ben bartHoofdmenu
home
coaching
reading & healing
reading
healing
leven met de Latifa
latifa inspiratiegroep
verlies en rouw
Stilstaan bij verlies
wie is Anna?
BLOG
Overig
contact
activiteiten kalender
tarieven
Archief Nieuwsbrief
social media

linkedin2   facebook