Home
Van mankement naar kracht
Onderwerp: Van mankement naar kracht
Verzenddatum: 2011-10-09 09:33:55
Mail nr #: 8
Inhoud:

banner_nieuwsbrief3

 


datum:8 oktober 2011

Hallo [FIRSTNAME],

Van mankement naar kracht

 In september gaf ik een workshop van drie dagdelen over verlies en rouw aan (ex) GGZ cliënten, mensen die een therapeutisch proces binnen de psychiatrie hebben doorlopen.
Hier spelen allerlei vormen van verlies: verlies van carrière mogelijkheden, verlies van sociale contacten, verlies van levenszin en -betekenis, verlies van onbevangenheid, verlies van grip op het leven...
De laatste middag deelde een man die een vorm van autisme heeft, dat hij een gesprek had gehad met zijn leidinggevende over de hectiek die hij ervaart in zijn werk en die hij heel moeilijk kan hanteren. "We moeten allemaal 20 ballen tegelijk in de lucht houden, en ik kan er maar een".
Hij
probeert al zijn hele leven ‘normaal’ te functioneren en had zijn autisme nog nooit ter sprake gebracht op zijn werk. Zijn leidinggevende toonde begrip en samen hebben ze gekeken op welke manier hij meer rust kon brengen in zijn werk. Hij doet nu dingen die hij beter aankan en daarmee vermeerdert zijn werkplezier en komt er meer uit zijn vingers.
Hij deelde dat hij er heel mee blij is dat zijn werk overzichtelijk is geworden, maar tegelijkertijd voelt hij zich nu ook ‘die man met dat mankement’ en dat stigma wil hij nou juist niet.

Ik gaf hem ter overweging dat hij wel eens een leraar voor zijn collega’s zou kunnen worden, omdat het in de lucht houden van 20 ballen helemaal niet natuurlijk of gezond is. In feite worden we vroeg of laat allemaal ziek van die enorme werk- en prestatiedruk.
Je zag het kwartje vallen; "dan is mijn autisme ineens mijn kracht", zei hij. Een ontroerend moment vond ik dat, omdat het zo waar was.

En dit geldt natuurlijk niet alleen voor hem. We zijn allemaal onderdeel van een cultureel erfgoed dat is gebaseerd op tekort en 'doe-maar-gewoon', in plaats van overvloed en eigenheid. We benadrukken voortdurend wat we niet kunnen, wat er niet goed gaat, waarin we beperkt zijn en meten onszelf hierin af aan de algemene standaard. Dat heeft een grote impact op ons gevoel van eigenwaarde, en op ons hele leven in feite. 
Het is een enorme shift in ons bewustzijn om te beseffen dat we niet onze beperking zijn, maar een uniek wezen met een onvoorstelbare innerlijke rijkdom.  De beperkingen geven ons de contouren waarbinnen we onze unieke rijkdom tot uitdrukking kunnen brengen.
We kunnen leren het tij te keren en van mankement naar innerlijke kracht te groeien. Een prachtig avontuur vind ik dat. 

Graag ondersteun ik je in jouw beweging van mankement naar innerlijke kracht

maangodin_2Droomcirkels:
dit keer een groep op een ochtend!

Woensdagochtend 2 november gaat er een nieuwe Droomcirkel van start. Zeven ochtenden gaan we aan de slag met de taal van onze dromen, en kun je onderzoeken wat jouw dromen je willen vertellen.
lees verder

De volgende open Droomcirkel avond is donderdag 20 oktober. Vergeet niet je aan te melden.
De open avonden zijn voor iederen die een Droomcirkel cursus hebben gevolgd.

Individuele leerweg:labyrint3
Dit is een persoonlijk traject dat je ondersteunt in het (her)vinden van bezieling in je leven, en het bewust worden en benutten van jouw mogelijkheden om deze tot uitdrukking te brengen.
Verlangen en innerlijke kracht vormen een samenspel: waar gaat je hart naar uit, en wat heb  jij in huis om daar te komen?
lees verder


ist1_8179162-working-toward-blissVooraankondiging Ritme van de Rouw:

Zondag 27 november begeleiden Hanneke Oey en ik voor de tweede maal dit mooie ritueel voor mensen die iemand zijn verloren aan de dood. Het initiatief en de organisatie van dit jaarlijks terugkerende ritueel is in handen van Alting & partners uitvaart onderneming.
Als je aan het ritueel zou willen deelnemen, laat dit dan aan mij weten. Eind oktober stuur ik je dan dan de uitnodiging toe en kun je je officieel aanmelden.
lees verder

praktijk_NBPraktijkruimte te huur:
Ik maak niet altijd gebruik van mijn praktijkruimte. Als je op zoek bent naar een mooie plek voor een of een aantal dagdelen per week neem dan contact met me op.De ruimte is geschikt voor coaching, counselling en kleine groepen (tot 8 personen).
lees verder


Hartelijke groet,

AnnaJouw gegevens:

 

 Praktijk Innerlijke Coach, Anna Drenth, telefoon: 0651 - 511 386, Bouwstraat 45 L, 3572 SP UTRECHT

ik ben bartHoofdmenu
home
coaching
reading & healing
reading
healing
leven met de Latifa
latifa inspiratiegroep
verlies en rouw
Stilstaan bij verlies
wie is Anna?
BLOG
Overig
contact
activiteiten kalender
tarieven
Archief Nieuwsbrief
social media

linkedin2   facebook