Home
van Binnenuit Bewogen
Onderwerp: van Binnenuit Bewogen
Verzenddatum: 2011-03-20 16:11:06
Mail nr #: 3
Inhoud:

banner_nieuwsbrief3

 

datum:20 maart 2011 

Hallo [FIRSTNAME],

Van Binnenuit Bewogen
een midzomerweek in Winterswijk
door Hanneke Oey & Anna Drenth
van 27 juni – 1 juli 2011

De zon schijnt op dit moment, de lente is in aantocht, en toch is zij er nog niet helemaal. Ik voel ongeduld en verlang naar zon op mijn huid, groene bomen, de winterkleren uit.
Dit weekend moet ik een stukje schrijven voor de nieuwsbrief over de midzomerweek. Echt geen idee wat ik moet schrijven. De zaterdag is al voorbij gegaan zonder de juiste woorden… Ik vind het ongemakkelijk om me in het ongewisse te bevinden.

‘Men moet de dingen                                                                                  
hun eigen, stille, onverstoorbare werking toestaan             
die diep van binnen komt
die zich door niets gedwongen voelt
of versneld kan worden’,

Deze prachtige woorden zijn van Rainer Maria Rilke. Ik zie de waarheid ervan, en toch zet ik mezelf innerlijk onder druk, want ik voel het niet. Mijn hoofd is nog steeds aan het zoeken naar woorden als ik naar bed ga.

Vanochtend werd ik wakker uit de volgende droom: 

Ik ga een nieuwe groep begeleiden. De deelnemers zitten al in de ontvangstruimte. Ik heb er zin in, en geniet van dit moment net voor aanvang. Ik loop naar mijn werkruimte om daar nog de laatste voorbereidingen te doen. Mijn ruimte bevindt zich in een groot bedrijvencomplex. Het is avond en al donker. Ik doe het licht aan, maar de lampen gaan niet branden. Het licht wordt hier centraal geregeld, en er is nu niemand die het probleem op kan lossen. Paniek overvalt me, ik kan toch niet in een aardedonkere ruimte gaan werken?!!
Dan maar naar buiten en zoeken naar een plek waar we kunnen beginnen. We lopen door de donkere nacht, ik voel aldoor die lichte paniek omdat ik geen idee heb waar we heen moeten en wat ik moet doen, maar doordat we in beweging zijn is de paniek gereduceerd tot een gevoel van onrust, draaglijk.
Het valt me op dat het begint te schemeren, we zijn dus al heel wat uren schijnbaar doelloos onderweg. Het verbaast me dat de hele groep gewoon mee blijft gaan. De sfeer is verstild in deze ontluikende dag. Iedereen is stil bij zichzelf. En zo lopen we verder.
oude_boom_3Inmiddels begint de dag aan te breken, de zon komt langzaam op en we komen bij een soort binnentuin. Een imposante oude boom staat midden in een grasveldje, daarachter een groot terras. Een paar kinderen spelen er – wakker terwijl de volwassenen nog liggen te slapen. Nieuwbouwhuizen omgeven deze kleine oase. ‘Dit is de plek!’, gaat er door me heen,’hier zullen we beginnen.’ Waarmee weet ik nog steeds niet, maar ik voel dat ik kan vertrouwen op wat er van binnenuit op zal komen.
En hier wordt ik wakker.

Wat een mooie en vreugdevolle les.
Nee, ik kan het licht niet forceren, de helderheid komt op haar eigen moment. Intussen in beweging blijven, zonder te weten waar de beweging me heen zal leiden. Of - zoals Rilke het zegt, de dingen hun eigen stille, onverstoorbare werking toestaan. Dat is het domein van de (symbolische) nacht. En dan, in de prille dageraad ben ik op de juiste plek aangekomen – de eeuwenoude boom die onverstoorbaar zijn eigen ritme van de seizoenen volgt, en een stille getuige is van (de nieuwbouw van) mijn dagelijkse leven waar ik zo gevoelig kan zijn voor normen en waarden, druk en prestatiedrang, erkenning of afkeuring. De wereld die van me vraagt het hoofd erbij houden.
Hier, bij deze boom kom ik tot rust, en hier kan ik het spel laten ontstaan. Zoals de spelende kinderen in die vroege ochtend. Terwijl de volwassen wereld, gelukkig, ook nog wel eens in slaap is. 

Hierover, zou je kunnen zeggen gaat ‘Van Binnenuit Bewogen’, een midzomerweek die Hanneke Oey en ik samen zullen begeleiden.
Deze midweek biedt je de gelegenheid om voorbij de beslommeringen van je dagelijks leven ruimte te maken voor de ervaring van wat er leeft in de diepte van je ziel. Om dan, van binnenuit weer in beweging te komen.
Lees hier meer over deze week.

Je snapt natuurlijk wel dat ik nog geen idee heb wat we precies gaan doen, maar ik vertrouw op onze kwaliteiten, onze inspiratie, onze samenwerking. Het gaat een prachtige week worden, dat weet ik nu al wel.

En als je bezig zou willen gaan met jouw eigen dromen, kom dan naar het Droomcirkelweekend in Borne van 13 t/m 15 mei.
Ook voor de Droomcirkelgroep die in april in Utrecht van start gaat is nog één plek vrij.
lees hier meer over deze groepen

Een vreugdevolle lentegroet,
Anna Drenth 

Jouw gegevens:


Praktijk Innerlijke Coach, Anna Drenth, telefoon: 0651 - 511 386, Bouwstraat 45 L, 3572 SP UTRECHT

ik ben bartHoofdmenu
home
coaching
reading & healing
reading
healing
leven met de Latifa
latifa inspiratiegroep
verlies en rouw
Stilstaan bij verlies
wie is Anna?
BLOG
Overig
contact
activiteiten kalender
tarieven
Archief Nieuwsbrief
social media

linkedin2   facebook