Home leven met de Latifa latifa kennismaking
Latifa inspiratiegroep

 

latifa2019 Den Haag

Tijdens deze groep zullen we dieper ingaan op specifieke aspecten van de zeven kwaliteiten zoals vergeving, bezieling, stilte, innerlijke kracht, verlies, dankbaarheid en wat breng jij in de wereld.

Wanneer: op zaterdagochtend 19 januari, 16 februari, 16 maart, 13 april, 11 mei, 8 juni en 29 juni
Tijden: 10.30u - 13.00u
Locatie: Den Hoorn, nabij Den Haag 
Kosten: € 270,-
Aanmelden: klik hier

2019 Utrecht 

In maart start in Utrecht een tweewekelijkse groep op de woensdagavond
Wanneer:
14 en 28 maart, 11 en 25 april, 16 en 30 mei en 20 juni
Tijden:
19.00 - 21.30 uur

De Latifa is een zeer oude meditatieve oefening die oorspronkelijk uit het Soefisme komt, maar een universeel karakter heeft.

Latif betekent subtiel of verfijnd. 
De meditatie bestaat uit zeven zijnskwaliteiten (innerlijke dimensies) die je onder de eindeloze stroom van gebeurtenissen en ervaringen in je leven kunt leggen. Tezamen vormen ze een weg die je leert kijken en leven met de ogen van je hart. 

Deze zeven kwaliteiten zijn: Aanvaarden, Verlangen, Hoop, Vertrouwen, Overgave / Loslaten, Liefde en in vrijheid Willen.

In de Latifa kun je contact maken met wat jou ten diepste beweegt. Het helpt je te herinneren aan wat er werkelijk toe doet. En in dit herinneren krijgt je leven waarde en betekenis.

Tijdens zeven bijeenkomsten zullen we met elkaar de weg van de Latifa gaan. We starten elke keer met de meditatie gevolgd door een korte inleiding, waarna we naar ons leven kijken door de subtiele en heldere ogen van de kwaliteit die centraal staat tijdens die ochtend.
Zo open je de weg om bewust waarde te geven aan wat er in jezelf en in je leven speelt en op jouw manier dit innerlijke tot uitdrukking te brengen. 

klik hier voor een uitgebreid artikel en een interview met Michaël Derkse over de Latifa (Happinez 07-14). 

 

Ervaringen van deelnemers

Het zijn eenvoudige woorden die aanspreken in de Latifa-aankondiging.
Een verborgen uitnodiging, die je leert kennen als je deelneemt aan de inspirerende ochtenden met Anna en je groepsgenoten.
Een verrijkend en verrassend proces van hernieuwde zelf-ontdekking.
Voor mij persoonlijk: het ontdekken van mijn gefrustreerde verlangens, die bleken opgesloten onder een deken van moedeloosheid.
Als 70-jarige ben ik mij bewust geworden van die sabotage van mijn eigen levensvreugde. Nu is mijn weduwe-bult bezig zich op te lossen, ik ben meer en meer met mijzelf verbonden. Ik geniet steeds vrijer van wie ik ben. Ik leef (weer).

Cilia M.J. Jansen

De verschillende kwaliteiten van de Latifa helpen mij stil te staan bij wat er in mij leeft. Diep van binnen weet ik altijd wat goed voor me is en wat ik wil. De maalstroom van het dagelijks leven overstemt dat innerlijk weten. De Latifa ochtenden met Anna laten mij stil staan, voelen en bewust zijn. Anna's uitleg over de verschillende kwaliteiten, de interactie met de groep en ook de ervaringen van anderen hebben me geïnspireerd. Net even dat zetje gegeven om mijn innerlijk weten serieus te nemen.

Karin Bakker

De aandacht te richten op de bijzondere thema's van de latifa en naar binnen te gaan om te onderzoeken hoe deze thema's aanhaken aan mijn eigen levensverhaal, brengen mij in  een diepere laag, waar ik in contact kom met mijn wezenlijke 'zelf'. De bijeenkomsten zijn maandelijks, maar tussentijds merk ik dat ik ook in het dagelijks leven vaker en makkelijker vanuit deze diepere laag naar gebeurtenissen kijk en voel welke volgende stap ik van binnenuit wil maken. De begeleiding van Anna maakt dat ik met meer zachtheid ga kijken naar mijn levensverhaal. Ze leidt deze ochtenden op een bijzondere manier: met muziek, mooie teksten, meditatie en oefeningen komen de latifa-thema's tot leven in jezelf. Daarbij zijn voor mij vooral Anna's eigen inbreng, haar fijnzinnige afstemming en haar respectvolle werkwijze, een hele fijne en ondersteunende energie op mijn weg.

Marjet G.

De latifa bijeenkomsten zijn mooie momenten voor mij om naar uit te kijken, te beleven en mee te maken.
Door de meditaties, de begeleiding en de uiteenzettingen van Anna heb ik gaande weg meer inzicht gekregen in voor mij belangrijke aspecten als aanvaarden, verlangen, hoop, vertrouwen, overgave en inspiratie.
Ik probeer alles te laten inwerken en te beklijven in mijn dagelijkse leven. Dat valt niet mee, het is geen lichtknop die je even omdraait, het vergt tijd en inzet.
Maar het zijn mooie doelen aan de horizon en zij zijn haalbaar en ik wil ze halen !

Rob B.


 


 

 

 
Hoofdmenu
Overig
contact
activiteiten kalender
tarieven
inschrijfformulier
Archief Nieuwsbrief
social media

linkedin2   facebook